Biruie frica din viața ta!

joyce-meyer Dumnezeu vrea ca noi să trăim liberi de orice teamă, cu îndrăzneală și cu o credință puternică în El. Foarte mulți oameni se luptă cu aceasta din cauza diferitelor temeri din viețile lor. Singurul răspuns pentru frică este credința în Dumnezeu și să știi că El te iubește necondiționat.

Biblia spune în 1 Ioan 4:18 că „În dragoste nu este frică; ci dragostea desăvârşită izgoneşte frica”. Nu ne putem încrede în Dumnezeu dacă nu credem că El ne iubește întotdeauna, necondiționat.

Adevărul este că Dumnezeu are un plan bun pentru viața ta, iar El nu vrea ca tu să fii doborât de frică sau reținut din cauza fricii. Acum, de fiecare dată când facem progrese și ne îndreptăm spre Dumnezeu și spre voia Lui în viețile noastre, diavolul va încerca să ne dea aceeași frică pentru a ne împinge înapoi. Dar ne putem zidi credința în Dumnezeu în așa fel încât, atunci când vine teama, noi să spunem: „Orice trebuie să fac, o să pot să fac prin Hristos care mă întărește. Nu mă voi teme!”

Frica de probleme

Nimănui nu ii place să aibă probleme. În momentul în care privim spre ceea ce are să vină, o reacție obișnuită este: „Oh, nu! Nu din nou!”

Eu obișnuiam să am un sentiment ciudat de frică, de teamă că ceva rău are să se întâmple. Când eram mică mi s-au întâmplat multe lucruri rele și mă așteptam mereu ca ceva rău să se întâmple, chiar și după ce am devenit un copil al lui Dumnezeu.

Îmi amintesc dimineața când m-am rugat în sfârșit lui Dumnezeu:

„Ce este asta? De ce mă simt așa de fiecare dată?”

Dumnezeu a vorbit inimii mele:

„Este prevestirea celui rău”.

În Proverbe 15:15 scrie„ Toate zilele celui nenorocit sunt rele (din cauza gândurilor anxioase și a presimțirilor), dar cel cu inima mulţumită are un ospăţ necurmat.”

Toți vom avea de-a face cu momente dificile în viață, și când ai de-a face cu dificultăți este foarte ușor să ai gânduri anxioase și presimțiri rele. Dar trebuie să ajungem să înțelegem că trebuie să fim de-acord cu Dumnezeu și Cuvântul Lui. Ne putem elibera de frică știind că Dumnezeu ne iubește și El o să aibă grijă de noi și ne va proteja de rău.

Crede că El te va ajuta și că ceva bun va ieși din momentele prin care treci.

Teama de eșec

 O să avem și prăbușiri în viață, dar nimeni nu trebuie să fie prăbușit! Să dai greș nu înseamnă că ești un ratat! Ești prăbușit doar dacă renunți să mai încerci!

Când credem că Dumnezeu a pus o dorință în inima noastră, trebuie să fim curajoși, șă pășim și să căutăm ce vrea El să facem mai departe.

Au fost momente în viața mea când lucrurile nu mergeau cum trebuie. Un exemplu ar fi atunci când am încercat să apar la TV mai repede decât a vrut Dumnezeu să fac asta. După șase luni, nu am primit decât un singur e-mail și niciun sprijin care să mă ajute să merg mai departe. Trebuia să mă reorganizez și să caut să aflu dacă Dumnezeu a vrut să apar la TV atunci sau nu. Timpul lui Dumnezeu nu se potrivește cu timpul nostru.

Când Dumnezeu îți pune ceva pe inimă, este ușor să devii confuz și să acționezi greșit. Putem învăța din experiențele noastre.

Încredeți-vă în Dumnezeu, credeți că El va avea grijă de planurile lui bune pentru viețile noastre! Fiți liberi și fără frică! Rugați-vă în orice vreme și acționați conform Cuvântului Său! El vă iubește și vrea să facă ceva bun cu viețile voastre astăzi!

Articol tradus și folosit cu permisiune

www.joycemeyer.org.

4 Comentarii
  1. veronica 19 martie 2013 Reply
    • Ionela Baloi 19 martie 2013 Reply
  2. Albu 22 martie 2013 Reply
    • Ionela Baloi 22 martie 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.