Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Încă un convertit la creștinism în Iran are mare nevoie de rugăciune

_21200Parvaneh Sarabadi (in alte surse apare numele de Sarabadani) este o femeie creștină care s-a convertit de la islam împreună cu soțul ei în urmă cu 2 ani. Așa cum a declarat aceasta pentru Mohabat News, după ce și-au încredințat viețile în mâinile lui Hristos, cineva dintre rudele lor – o persoană care lucra pentru regimul islamic și avea sprijin din partea Guvernului, a aflat despre convertirea lor și în urma unui conflict l-a omorât pe soțul femeii (Iranian Christian news agency, Mohabat News).

În urma uciderii soțului ei, femeia a suferit presiuni psihice severe, abuz fizic, abuz sexual și nimeni nu a dorit să o ajute. Aceasta a fost forțată să părăsească țara așa că a ajuns ilegal,  după multe dificultăți, în Suedia unde a căutat azil pentru refugiați.  La scurt timp după aceasta, a început să caute și să slujească într-o biserică din Suedia. Cu toate acestea, în ciuda confirmării din partea bisericii legate de cererea femeii și în ciuda sprijinului primit din partea unor grupuri de avocați ai Drepturilor Omului, cererea ei pentru azil a fost refuzată de către Oficiul Suedez pentru Imigrări. În acest moment, femeia riscă să fie deportată în Iran.

Momentan, femeia este în detenție la poliție. În data de 15 februarie, ea a fost urcată într-un avion cu destinația Iran, dar când femeia și alți pasageri s-au opus, pilotul avionului a spus că el nu va pilota dacă femeia rămâne în avion. Ofițerii de poliție au luat-o apoi înapoi în detenție și au tratat-o ca pe un criminal.

Pentru a o ajuta pe Sarabadi, un grup de activiști sociali au ținut proteste și au adunat semnături pentru ca femeia să fie eliberată și să poată avea azi politic și religios.  Protestele au fost ținute în parteneriat cu Biserica din Falun. Câțiva membri și prieteni ai lui Sarabadi s-au adunat în fața secției de poliție pentru a încerca să schimbe decizia Oficiului Suedez de Imigrări.

Avocatul lui Sarabadi a declarat că „este nevoie de ajutor din partea celor din media. Cazul lui Sarabadi trebuie cunoscut de către mai mulți.”

Știind despre regimul islamic și despre ceea ce se întâmplă celor care se convertesc de la islam la creștinism, este clar că femeia este într-un mare risc. Un alt protest a avut loc pe data de 9 martie, în Stockholm, Gothenburg, Malmo și Isala unde au participat mii de oameni (christiantelegraph.com).

Rugați-vă pentru Parvaneh Sarabadi, pentru eliberarea ei, pentru credința ei! Cereți ca El să aibă milă de ea, să o elibereze și să îi dea putere să își continue viața!

Matei 25

“Atunci Împăratul va zice celor de la dreapta Lui: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, de moşteniţi Împărăţia care v-a fost pregătită de la întemeierea lumii….caci am fost în temniţă, şi aţi venit pe la Mine…Atunci cei neprihăniţi Îi vor răspunde: „Doamne,… când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă şi am venit pe la Tine?

Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.”

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Un comentariu
  1. BUBA MARIA 26 mai 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.