Una cu ei: Trei credincioşi nigerieni au fost mărturie în închisoare

three_nigerian_men_bigCu două zile înainte de arestul surprinzător al fraţilor, Adamu, Mahmud şi Shuaibu, predicatorii islamici ostili în robe albe, lungi au invadat terenul bisericii locale din Madachi, un sat predominant creştin situat în nordul Nigeriei. Strigând blesteme şi sloganuri împotriva creştinismului, predicatorii au vizat în mod specific de femei care erau adunate la întrunire şi au început în mod agresiv să preseze femeile pentru a se lepăda de credinţă.

Veştile despre tulburare au circulat rapid, iar fraţii s-au grăbit la locul faptei. Adamu şi-a găsit soţia, Asabe, printre femei. Pe când Asabe încerca să îi explice soţului ce se întâmplase, unul din predicatorii islamici i-a dat lui Adamu o lovitură violentă în cap, punându-l la pământ inconştient. Predicatorii musulmani au fugit apoi de la locul faptei fără să mai atace un grup de credincioşi din apropiere. Ştiind că în general poliţia este de partea comunităţii musulmane, cei trei fraţi au hotărât să nu alerteze autorităţile, punând capăt incidentului.

De când oficialii locali au devenit tot mai mult dezinteresaţi de starea creştinilor, membrii bisericii au decis să lase problema fără revanşă sau acuzaţii. În dimineaţa următoare, totuşi, tineri musulmani din satele vecine au înconjurat satul Madachi şi au început să hărţuiască creştinii locali. Liderii de biserică au strâns rapid credincioşii pentru a se ruga la biserică, dar grupul a continuat să crească în număr şi agresiune. Alarmaţi, liderii au alertat în final poliţia care a ajuns rapid pentru a împrăştia mulţimea. Spre surpriza congregaţiei traumatizate, poliţia i-a arestat pe Adamu, Mahmud şi Shuaibu în loc de tinerii care au început incidentul. Cei trei fraţi au fost şocaţi să afle că sunt acuzaţi de tulburarea păcii!

Închişi într-o celulă de închisoare, fraţii s-au străduit să înţeleagă că fuseseră arestaţi şi acuzaţi de o infracţiune comisă împotriva lor! După o săptămână de pledare pentru un avocat care să îi apere, în final au avut acces la un avocat. În ciuda ajutorului primit din partea avocatului, fraţii au fost chemaţi înaintea unui judecător şi imediat retrimişi în închisoare. La mai mult de o lună după arestul original, fraţilor li s-a oferit cauţiune de către un tribunal districtual.

De la eliberarea lor, cei trei fraţi au exprimat o perspectivă proaspătă asupra scopului şi impactului timpului de închisoare al lor. Shuaibu împărtăşeşte: “Cred cu tărie că Dumnezeu a schimbat situaţia noastră nefavorabilă într-o oportunitate de a fi martori pentru Cristos. Am cântat melodii spirituale şi ne-am rugat ca niciodată înainte. Directorii închisorii au dezaprobat comportamentul nostu şi au insistat să ne oprim. Dar nu puteam să fim de acord cu asta. Mulţi deţinuţi au auzit despre Isus Cristos pentru prima oară. Mulţi ne-au rugat să ne împărtăşim motivul pentru rezistenţa noastră şi ne-au cerut să ne rugăm pentru ei.” Alegând să nu manifeste amărăciune faţă de nedreptatea făcută lor şi în loc de asta văzând o şansă pentru glorificarea lui Dumnezeu, asta i-a încurajat pe bărbaţi să Îl împărtăşească pe Cristos imamilor musulmani şi gardienilor din închisoare, făcând ca întregul chin să merite.

Există numeroase rapoarte ale incidentelor din întreaga zonă nordică a ţării cu cazuri similare în care predicatorii islamicii vizează în mod forţat comunităţile creştine pentru a le islamiza. Chiar cu câteva zile înainte de a fi arestaţi fraţii, Adamu, Mahmud şi Shuaibu, un alt creştin a fost bătut în timpul unui atac musulman. Pentru a veni de partea lor şi a echipa creştini pentru asemenea feluri de persecuţie, Open Doors găzduieşte programme de instruire locală destinate să împuternicească credincioşii pentru a sta puternici în credinţă…în ciuda circumstanţelor.

Proiect iniţiat de Open Doors, OneWithThem

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine