Săptămâna 6: Rugăciune pentru Siria

Foto: sat7uk.org

Foto: sat7uk.org

Copiii Siriei, jefuiţi de nevinovăţia lor

Şase sute de mii de copii sirieni au fugit din ţară şi milioane din interiorul Siriei se confruntă cu un risc major de boală, malnutriţie şi traumă severă. Copiii sunt jefuiţi de nevinovăţia lor. Channel 4 News a produs un raport chinuitor, dar remarcabil despre felul în care copiii tratează răniţii într-un spital din Aleppo (vezi mai jos).

BBC – Copiii Siriei, vizaţi şi sub bătaia armei

Lyse Doucet, corespondent-şef internaţional, scrie: “Statisticile Siriei pot fi amorţite pe măsură ce continuă să crească. Dar în toate aceste cifre, există o poveste despre copii.”

Un mesaj din inimă către copiii Siriei: Zein Bogos, soţia unui pastor sirian, a înregistrat un mesaj către copiii din Siria, mesaj difuzat pe programul arab SAT-7 “Kermalak Siria”, pe 7 mai 2013 (Just for You).

Rugaţi-vă pentru protecţia lui Dumnezeu asupra copiilor nevinovaţi din Siria! Rugaţi-vă pentru cei care au văzut şi au experimentat spaima conflictului, ca ei să găsească vindecarea minţii şi a trupului în Cristos! Rugaţi-vă ca toate părţile din conflict să asigure protecţia copiilor!

Creştinii, sub presiune în Siria

Creştinii din Siria se găsesc prinşi între o varietate de facţiuni politice şi religioase contradictorii care se luptă pentru putere. Mulţi nu au avut opţiuni decât să fugă din ţară, dar cei care rămân cer recunoaştere şi asistenţă internaţională. “Pe măsură ce criza politică din Siria continuă şi afectează toate părţile societăţii, poporul sirian suferă, de asemenea, de pe urma acestor incidente în mod profund”, scrie Bassem Ishak, preşedinte al Consiliului Sirian Naţional al Siriei (CSNS). Într-o declaraţie emisă de către CSNS, Ishak a observat istoria lungă pe care poporul sirian o are în Siria. “Ele (incidentele) au adus contribuţii importante la structura socială şi continuă să fie active în toate domeniile vieţii.” Pentru a ridica gradul de conştientizare asupra problemelor poporului sirian din Siria, CSNS a vizitat SUA pentru şedinţă, consultări şi alte activităţi. “Ca delegaţie, am participat, de asemenea, într-o demonstraţie a creştinilor copţi în care am ţinut un discurs şi am evidenţiat importanţa solidarităţii şi a cooperării în rândul creştinilor din Orientul Mijlociu”, a explicat Ishak (Middle East Christian News, 13 mai).

BBC raportează că “mulţi de tem că dacă preşedintele Assad este răsturnat, creştinii vor fi vizaţi, iar comunităţile vor fi distruse aşa cum s-a întâmplat cu multe comunităţi din Irak după invazia condusă de SUA în 2013.” Recent, un creştin din Damasc a contactat SAT-7 prin email şi a spus: “Biserica pe care o frecventez este închisă din cauza situaţiei, dar particip la alte servicii care au loc în mod regulat în oraş. Aceste servicii sunt înălţătoare şi aduc comunitatea împreună pentru ajutorarea celor în nevoie şi îşi amintesc că Dumnezeu este în control. Aş dori să cer tuturor creştinilor să se roage pentru Siria şi pentru sirieni, ca Dumnezeul atotputernic să îi ţină nevătămaţi şi protejaţi, şi în toate aceste împrejurări să cunoască faptul că Dumnezeu este atotputernic şi ochii Lui iubitori nu scapă nimic din vedere .”

Rugaţi-vă pentru curaj şi tărie a credinţei pentru creştinii din Siria! Rugaţi-vă cpentru siguranţa lor, căci sunt priviţi cu suspiciune sau urâţi în mod făţiş de diferite grupuri! Rugaţi-vă ca ei să rămână o lumină în întuneric şi haos!

Difuziunea “Doar pentru tine” de-a lungul Siriei

Ultimul episod al programului SAT-7 “Doar pentru Tine” a fost difuzat către Siria marţi, 14 mai. Tema acestei săptămâni a fost “libertatea”, iar invitatul studioului a fost Tony Hansi, un pastor sirian din Aleppo. Prezentatorul Nour Botros a spus: “A fost una dintre cele mai bune episoade “Doar pentru tine” pe care le-am avut vreodată.” Sperăm să vă aducem mai multe informaţii săptămâna viitoare.

Rugaţi-vă pentru inspiraţie şi încurajare pentru Nour Botros şi echipa care produce “Doar pentru tine”, şi rugaţi-vă ca creştinii din Siria şi cei care s-au refugiat în ţările vecine să fie binecuvântaţi prin program!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.