Un studiul arată că rugăciunea schimbă atitudinea oamenilor

Couple-Holding-Hands-and-PrayingUn nou studiu relevă faptul că cei care se roagă pentru alții, fie prieteni, soți, membri a familiei, ajung la un comportament mai tolerant și la mai multă cooperare cu acele persoane. Schimbarea are loc atât la cei care se roagă, cât și la cei pentru care se roagă. Studiul a fost realizat de Dr. Frank d. Fincham, un cercetător de la Universitatea de Stat din Florida, si director al Centrului de studii de familie de la aceeași instituție.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care făceau rugăciuni au avut un comportament mai pozitiv față de partenerii lor decât cei care nu s-au rugat pentru partenerul lor. Acest studiu este primul care utilizează indicatori obiectivi, care arată că rugăciunea a schimbat într-adevăr comportamentul și că acest comportament a fost evident la celălalt partener.

Rezultate studiului sunt următoarele:
• Participanții care s-au rugat mai des pentru partenerul lor s-au dovedit a fi mai puțin agresivi în timpul unui conflict.
• La cuplurile în care fiecare s-a rugat pentru celălalt partener s-a observat un comportament mai tolerant în comparație cu cuplurile participante care au stat separat un timp pentru a se „gândi la lucruri pozitive” în relația lor.
• Cuplurile participante care s-au rugat împreună după anumite acțiuni ofensive au fost mai cooperative cu partenerii lor decât participanții care au spus că  doar se „gândesc la Dumnezeu.”
• Participanții care s-au rugat pentru partenerul lor în aceeași zi în care a avut loc un conflict, au arătat un nivel mai ridicat de cooperare și iertare decât în zilele în care a existat un conflict și nu s-au rugat.

„Aceste rezultate evidențiază beneficiul potențial al rugăciunii”, au scris cercetătorii.

2 Comentarii
  1. ana 21 mai 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.