Săptămâna 8: Rugăciune pentru Siria

Foto: În cadrul emisiunii "Doar pentru tine", sat7uk.org

Foto: În cadrul emisiunii „Doar pentru tine”, sat7uk.org

“Ne-am pierdut speranţa în politica şi legile internaţionale (Legea Umanitară Internaţională). Din cauza aceasta grupările islamice câştigă teren. La început erau slabi, dar apoi oamenii au realizat că asta nu îi ajută dacă vor adera la standardele occidentale, aşa că au devenit mai puternici…Unii spun că acest lucru este ipocrizie. Comunitatea internaţională se aşteaptă ca noi să ne conformăm LUI, dar nimănui nu îi pasă dacă drepturile noastre sunt încălcate.” Manhal Abu Bakr, membru al Armatei Siriene Libere, guvernoratul Hama.

Rugaţi-vă ca drepturile omului în rândul cetăţenilor să fie observate de către toate taberele din conflict!

Episcopul de Bath & Wells îndeamnă Uniunea Europeană să păstreze o sancţiune în loc cu privire la furnizarea de arme către Siria. Embargoul armelor va expira pe 31 mai, iar miniştrii de externe ai UE iau în considerare apelurile Regatului Unit şi ale Franţei de a uşura sancţiunile. Episcopul Peter Price a vorbit despre regretul său faţă de atitudinea guvernului Regatului Unit, spunând că conflictul era deja “periculos de supraînarmat”. Şi-a exprimat susţinerea pentru eforturile Statelor Unite şi ale Rusiei de a aduce guvernul preşedintelui Bashar al-Assad şi opoziţia siriană la masă pentru discuţii de pace în Geneva în următoarea lună. Episcopul a încurajat guvernul Regatului Unit să se vadă ca un “tutore al unei abordări constructive către un proces diplomatic”.

Dumnealui a spus: “Acest lucru va include luarea de măsuri pentru asigurarea că Consiliul Naţionak Sirian joacă un rol constructiv la conferinţa de pace, oferind susţinere oricărei forţe şi facilităţi de menţinere a păcii internaţionale sau regionale, asigurând accesul şi coordonând răspunsul umanitar. Asta ar fi o acţiune cu adevărat potrivită în care guvernul nostru să fie implicat.”

Rugaţi-vă pentru înţelepciune în cadrul guvernului Regatului Unit şi al tuturor liderilor mondiali care sunt implicaţi în încercarea de a găsi o soluţie la criză. Rugaţi-vă pentru un rezultat drept şi paşnic în urma discuţiilor de la Geneva din iunie!

Împreună cu artistul sirian Khaled Akilla

“Nu mai văd ‘Siria’ deloc, adică nu mai văd Siria frumoasă şi paşnică, cum a putut această civilizaţie măreaţă să producă o aşa mare furie şi brutalitate.”

Rugaţi-vă pentru toţi cei care, precum Khaled, şi-au pierdut speranţa! Fie ca ei să găsească nădejde în Cristos!

“Acţionăm pentru a câştiga drepturi depline pentru creştinii sirieni”

Bassam Isaac, liderul Consiliului Naţional Sirian, a declarat: “Consiliul acţionează pentru a-i ajuta pe creştini la a-şi câştiga drepturile depline”. El a făcut apel la diferite organizaţii din Siria să acorde atenţie imigrării creştinilor, şi a subliniat importanţa rămânerii lor în ţară.

Vorbind pentru MCN, Isaac a adăugat: “Creştinii din Siria şi Orientul Mijlociu sunt una dintre cele mai vechi popoare din regiune. Ei acţionează să îşi câştige dreptatea şi coexistenţa paşnică. Ei recunosc religiile diferite şi grupurile etnice. Dacă vreun guvern a dorit să construiască un stat puternic, acesta ar trebui să recunoască religiile diferite şi grupurile etnice care există în această ţară.”

“Există aproximativ 2.5 milioane de creştini în Siria afiliaţi la nouă secte. Majoritatea dintre ei trăiesc în guvernoratele siriene Haska, Homs, Damasc şi Aleppo. Ar trebui să acţionăm împreună la unificarea organizaţiilor pentru a plănui pentru viitorul lor.” Consiliul Naţional Sirian include un număr de organizaţii siriene din Siria.

Rugaţi-vă ca drepturile creştinilor şi ale tuturor grupărilor minoritare să fie recunoscute şi sprijinite de către toate facţiunile din conflict!

Difuziunea “Doar pentru tine” de-a lungul Siriei

Ultimul episod al programului SAT-7 “Doar pentru tine” a fost difuzat către Siria marţi, 28 mai. Tema acestei săptămâni a fost “speranţa”, iar invitaţii studioului au fost Nancy Mando şi Jano Saati.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine