Casa Albă presează Iranul pentru eliberarea pastorului Saeed Abedini

Foto: Saeed Abedini, christianpost.com

Foto: Saeed Abedini, christianpost.com

Casa Albă a emis o declaraţie în care îndeamnă Iranul să îl elibereze pe pastorul Saeed Abedini de la cei opt ani de închisoare (Christian Post).

“Rămânem foarte îngrijoraţi cu privire la cetăţeanul american Saeed Abedini, care a fost condamnat la opt ani de închisoare în Iran pe baza acuzaţiilor legate de convingerile sale religioase. Vă putem confirma că doamna Abedini alături de avocatul ei s-au întâlnit cu ambasadorul SUA la Consiliul Drepturilor Omului UE din Geneva, Eileen Donahoe. Am contactat numeroşi parteneri internaţionali pentru a ridica gradul de conştientizare al cazului domnului Abedini şi de a presa oficialii Iranului să îi ofere asistenţă medicală şi să îl elibereze”, a declarat Casa Albă.

Casa Albă a spus că trimite cereri pentru acces consular şi face presiuni pentru eliberarea lui Abedini, însă Iran refuză toată comunicarea din cauză că nu recunoaşte cetăţenia americană a pastorului. “Vom continua să facem presiuni pentru eliberarea domnului Abedini…până se va întoarce în siguranţă la familia sa”, este menţionat în declaraţie.

Abedini, care s-a născut în Iran, dar convertit la creştinism, şi a obţinut cetăţenie americană când s-a căsătorit cu soţia sa Naghmeh, se află în închisoarea Evin din Teheran de când a fost arestat în septembrie 2012. Deşi este acuzat de punere în pericol a securităţii naţionale, Centrul American pentru Lege şi Justiţie, care o reprezintă pe soţia pastorului şi pe cei doi copii în SUA, a dezvăluit că el construia un orfelinat pentru copii.

Să continuăm să mijlocim pentru eliberarea pastorului Abedini!

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.