Cultul Penticostal din România își exprimă nemulțumirea privind revizuirea Constituției

pavel-rivis-tipeiDupă ce greco-catolicii, romano-catolicii, baptistii, adventistii și crestinii după Evanghelie au făcut solicitarea ca în noua Constituție să fie clar definită  familia ca  fiind uniunea între bărbat și femeie, Cultul Creștin Penticostal din România își exprimă nemulțumirea la forma actuală propusă.

Printr-un interviu telefonic realizat de portalul pesurse.ro, președintele Cultului Penticostal, Pavel Riviș Tipei, scoate în evidență două observații:

  • Poziția Cultului Penticostal fata de Art.1 Alin.1 este următoarea:  România recunoaşte rolul istoric în constituirea și modernizarea statului român, dar nu cu menționarea Bisericii Ortodoxe, ci a tuturor cultelor religioase recunoscute de lege, pentru că prin Legea 489/2006 sunt recunoscute toate cultele și nu un cult aparte. Asta e prima din observațiile noastre.
  •  Cea de a II-a observație a noastră se referă la Art.48 Alin.1 unde spune că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți. Pentru că suntem o țară creștină și avem la bază Biblia, cred că corect ar fi să se formuleze astfel: Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Ar exclude orice altă animozitate care se poate întâmpla și care este contrară vieții creştine.

Vă reamintim că după ce Comisia Constituțională însărcinată cu redactarea proiectului de Constituție a introdus la art. 48 amendamentul societății civile prin care familia se întemeiază numai între un bărbat și o femeie, la câteva zile Comisia a dat înapoi și a eliminat amendamentul.

Cum s-au desfășurat evenimentele? Pe 3 iunie Comisia pentru revizuirea Constituției ne-a șocat cu adoptarea amendamentului privind nediscriminarea pe baza de orientare sexuală. Pe 4 iunie ne-au pus zâmbetul pe buze adoptând, ceea ce era firesc, amendamentul de definire a căsătoriei naturale în Constituția ţării propus de AFR. După 4 iunie reprezentanți Amnesty International și ai altor organizații prohomosexuale internaționale au criticat amendamentul, mass-media română l-a criticat și ea, și în urmă a apărut domnul Victor Ponta, Premierul României, șot și tată, cerând insistent domnului Crin Antonescu să elimine acest amendament. Șocul s-a produs marți, 11 iunie, când liderii politici și partidele politice ale tării au decis să elimine ambele amendamente, cel privind orientarea sexuală și cel privind căsătoria.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.