Săptămâna 11: Rugăciune pentru Siria

Foto: Nour Botros, Michel şi John Shabo

Foto: Nour Botros, Michel şi John Shabo

“Moartea este mai bună decât umilinţa”

“Când începuse revoluţia am cântat “Moartea este mai bună decât umilinţa”, dar când am venit aici (în Iordania), am realizat că am lăsat moartea să trăiască în umilinţă”, a declarat Khaled (nume fictiv) pentru IRIN în timp ce, alături de alţi tineri, a avut conflict cu securitatea în afara porţilor taberei. “Vrem să ne întoarcem şi să stăm alături de poporul nostru”, a spus el. “Vrem să facem ceva în privinţa masacrelor, a omorurilor şi a violului în loc să stăm prinşi în deşert fără nădejde.” De la începutul lunii aprilie, Agenţia Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a observat o “restabilire” în numărul întoarcerilor spontane către sudul Siriei, potrivit reprezentantului organizaţiei în Iordania, Andrew Harper.

Rugaţi-vă: Refugiaţii se simt prinşi între o piatră şi un loc greu; condiţii dure în tabere şi pericol acasă. Rugaţi-vă ca mulţi refugiaţi să găsească tărie şi pace prin intermediul emisiunilor SAT-7!

Respingerea exodului creştinilor

Într-o declaraţie emisă pe 20 iunie de către Liga Siriană din Liban, s-a exprimat respingerea exodului creştinilor din Orient, “Acceptarea mutării creştinilor nu este doar o înfrângere pentru viitorul asirienilor şi al creştinilor, dar, de asemenea, şi pentru lumea arabă şi islam.”

Rugaţi-vă pentru putere, înţelepciune şi protecţie în rândul creştinilor din Siria şi din ţările vecine care sosesc sub suspiciune intensă sau sub persecuţie!

Damasc: În spatele liniilor de bătaie

Zecii de mii de sirieni şi-au pierdut vieţile în conflictul intensificat al ţării, iar lupta internă sângeroasă a forţat sute de mii să fugă din ţara natală. Deocamdată au rămas în ţară mulţi şi încearcă să îşi continue vieţile lor zilnice.

Rugaţi-vă pentru sirienii care nu pot părăsi ţara sau care au decis să rămână, ca ei să Îl găsească pe Cel care poate să îi izbăvească din toate necazurile lor!

Liderii G8 sunt de acord în privinţa a şapte obiective pentru Siria

Prim-Ministrul Regatului Unit, David Cameron, recunoaşte că “există perspective foarte diferite în jurul mesei G8” care privesc criza din Siria, dar subliniază şapte obiective-cheie la care liderii sunt de acord să lucreze. Vorbind la conferinţa de presă din Lough Erne, Prim-Ministrul David Cameron a declarat: “Nu este niciun secret că există perspective foarte diferite în jurul mesei G8, dar toţi împărţim un interes vital în aducerea acestui conflict la un sfârşit şi în ajutorarea poporului sirian pentru a obţine schimbarea pe care o doresc.”

1. Sporirea răspunsului faţă de criza umanitară cu aproape 1,5 miliarde pentru noul ajutor umanitar.

2. Maximalizarea presiunii diplomatice pentru aducerea tuturor taberelor la masă cât mai curând.

3. Încă un proces Geneva care să ofere un corp guvernamental tranzitiv faţă de Siria cu toată autoritatea executivă.

4. Învăţarea lecţiei Irakului prin făurirea de instituţii-cheie ale statului care să fie menţinute în timpului tranziţiei, pentru asigurarea că nu există niciun gol.

5. Muncă solidară pentru curăţarea Siriei de terorişti şi extremişti.

6. Condamnarea utilizării armelor chimice de către oricine permite o anchetă nestingherită a Naţiunilor Unite pentru stabilirea faptelor a fost o adevărată realizare.

7. Susţinerea unui guvern viitor care să nu fie nici sunit, nici alawit sau shia, ci care să aibă consimţământul tuturor sirienilor (sursă).

Rugaţi-vă ca liderii internaţionali să aducă o influenţă pozitivă pentru ambele tabere ale conflictului, pentru crearea unei soluţii paşnice rapide în privinţa conflictului!

Terry Ascott la Premier Radio

Săptămâna trecută prezentatorii matinali au adresat multe întrebări fondatorului SAT-7 Terry Ascott: Ce se întâmplă în Siria şi în Egipt? Care este viitorul creştinilor din Orientul Mijlociu? Cum şi de ce SAT-7 continuă  să funcţioneze?

“Doar pentru tine”, Siria

Prezentatorul Nour Botros a intervievat fraţi şi muzicieni sirieni, Michel şi John Shabo, în cadrul emisiunii din această săptămână, difuzat pe 18 iunie. Tema a fost “mândrie şi umilinţă”. Pe parcursul emisiunii Nour a spus: “Este o provocare să vorbim despre mândrie. Este o minciună să spun că nu sunt mândru; este o minciună să spun că viaţa de umilinţă este uşoară. Mândria noastră stă aşezată în spatele multelor probleme cu care ne confruntăm azi. Mândria duce la gelozie, neiertare, dizgraţie. Gândiţi-vă la toate aceste cuvinte şi asociaţi-le cu starea faptelor din Siria!

Rugaţi-vă ca emisiunea „Doar pentru tine” să continue a fi o încurajare pentru credincioşii din Siria şi din ţările vecine!

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine