Săptămâna 12: Rugăciune pentru Siria

Foto: sat7uk.org

Foto: sat7uk.org

Călugăr şi episcop, posibil executaţi

Incertitudinea învăluie moartea călugărului franciscan François Mourad, care a fost răpit duminica trecută din mănăstirea latină din regiunea nordică a satului Ghassaniya, după ce mănăstirea a fost jefuită şi distrusă.

Un video răspândit pe Youtube arată decapitarea violentă a doi oameni, despre unul spunându-se că este arhiepiscop, iar altul – un tânăr, de către doi indivizi afiliaţi miliţiei islamice Frontul Al-Nusra, în Idlib, Siria. Mai târziu, Youtube a retras videoul, deoarece conţinea scene grafice ale doi oameni care fuseseră decapitaţi. În video, unul dintre asaltatori a spus în limba arabă: “Am găsit numerele de telefon ale ofiţerului de poliţie într-unul dintre telefoanele ostaticilor.” Apoi i-au decapitat pe cei doi oameni strigând “Dumnezeu este măreţ!”

Dovezile arată că una dintre victime ar fi fost părintele François Mourad. Totuşi, un raport ulterior din partea radio Vatican sugerează că părintele a fost împuşcat în timp ce încerca să protejeze câteva surori de rebeli când mănăstirea care îi găzduia a fost atacată şi jefuită pe 23 iunie.

Rugaţi-vă pentru mângâiere în rândul celor care au fost expuşi acestei situaţii neplăcute!

Creştinii sirieni sunt victimele abuzului şi violenţei disproporţionate pe măsură ce violenţa sectantă continuă să înghită Siria, susţine un nou raport. Femeile creştine sunt cele mai vulnerabile abuzului sexual, pe când bărbaţii creştini se confruntă cu presiune din cele două tabere pentru a se alătura conflictului.

Rugaţi-vă pentru protecţia creştinilor din Siria! Aceşti oameni au nevoie să nu îşi piardă credinţa.

Prăbuşirea Siriei va pune în pericol pe toţi creştinii din Orientul Mijlociu

Prăbuşirea statului sirian va fi un triumf jihadist şi o ameninţare la adresa creştinilor din întreg Orientul Mijlociu, susţine Yonadam Kanna, un membru al Adunării Naţionale Irakiene şi secretar general pentru Mişcarea Democratică Asiriană.

Rugaţi-vă pentru viitorul tuturor creştinilor din Orientul Mijlociu!

Conferinţa de pace pentru Siria, probabil nu în iulie

Probabil o conferinţă internaţională pentru găsirea unei soluţii politice pentru criza Siriei nu va avea loc în iulie, susţine reprezentantul comun al Naţiunilor Unite şi al Ligii Arabe pentru Siria, Lakhdar Brahimi, pe 25 iunie.

Reprezentanţii vor evalua ceea ce este necesar de făcut pentru “a crea condiţii prielnice pentru Conferinţa Geneva cu privire la Siria, de a avea loc cu cele mai bune şanse de success”, inclusiv timpul cel mai potrivit pentru a fi organizat, cine ar trebui să participe, cum ar trebui structurat şi unele întrebări care să fie discutate.

Cereţi ca Dumnezeu că intervină în acest conflict care a curmat vieţile a zeci de mii de oameni! Proclamaţi pacea peste Siria!

În această săptămână a avut loc ultima difuziune a emisiunii „Doar pentru tine” din cadrul campaniei de rugăciune pentru Siria. Să vă rugaţi pentru cei care sunt implicaţi în lucrarea de la SAT-7! Rugaţi-vă ca Dumnezeu să  ofere noi idei pentru următoarele proiecte!

Mulţumim tuturor celor care s-au implicat în această campanie de rugăciune! Dumnezeu să vă răsplătească efortul!

Campanie iniţiată de SAT-7 Trust

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine