Încă de la începuturi, credincioşii baptişti au promovat educaţia, combătând analfabetismul, încurajând cititul Scripturii, cartea de căpătâi a credinciosului evanghelic. Cursurile şi studiile biblice iniţiate de Uniunea Baptistă şi Seminarul Teologic, studii care au fost extinse la nivelul ţării, au avut un rol determinant ca factor de educaţie biblică şi culturală în acelaş timp.
Astăzi, în cadrul Cultului Creştin Baptist din România funcţionează şapte licee (2.851 elevi), patru şcoli primare (484 elevi), cincisprezece grădiniţe (665 preşcolari), cu un total de patru mii de preşcolari şi elevi.
Rezultatele la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, dovedesc din nou că şcolile baptiste sunt puncte de reper în învăţământul românesc, aceasta datorându-se practicării învăţăturii Sfintelor Scripturi.
Rata de promovabilitate la nivel naţional a examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013: 55.4 %.
Rata de promovabilitate a liceelor teologice baptiste la examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013: 85.48%.
Alături de performanţele de la examenele naţionale, şcolile baptiste au obţinut şi în acest an şcolar rezultate deosebite la olimpiade, concursuri, festivaluri, campionate organizate de Ministerul Educaţiei Naţionale.
Dorim să-L lăudăm pe Dumnezeu pentru activitatea de educaţie creştină desfăşurată în ţara noastră, subliniind importanţa existenţei unor astfel de instituţii de învăţământ în societate, cu rugămintea adresată tuturor de a susţine şcolile creştine din România.
Director departament,
pastor dr. Petru Bozian

Fara nici o ofensa dar e una sa dai bacu din mate, fizica, info, chimie, si e total alta sa dai din geografie, istorie si alte materii de-astea. Notele mai mari nu demostreaza ca sunt si copii mai destepti ca si ceilalti. Nu le mai tot ridicati in slavi caci nu sunt cu nimic mai presus liceele astea fata de altele, si nu vorbesc in necunostiinta de cauza. Un alt lucru neadecvat mi se pare inceputul articolului (” Încă de la începuturi, credincioşii baptişti au promovat educaţia ” ), excluzand faptul ca este scris ingrosat (bold) , fraza asta suna a lauda, si nu catre Dumnezeu ci catre nu stiu ce cult care ce mari lucruri o facut. Dati-mi voie sa va spun ca Dumnezeu nu da doi bani pe realizarile voastre atata timp cat le faceti fara el sau lauda credeti ca vi se cuvine voua. Lauda catre Dumnezeu apare doar la sfarsitul articolului si acolo nu cade accentul pe ea ci pe existenta unor scoli teologice. Trist . Stiu ca nu ve-ti publica comentariul dar macar il veti citi dumneavoastra. O zi binecuvantata de Isus !
Nu spun ca nu ai dreptate ,e mult mai usor sa iei note mari la geografie si istorie decat la matematica,bio , chimie sau fizica.Dar ai uitat ca la liceele teologice nu se fac doar aceste materii.Spre exempu L.T.B. “Emanuel” din Oradea are profilul Real.Acest profil da B.A.C-ul din matematica , biologie , fizica, romana si informatica , engleza…toate cele.E adevarat faptul ca sunt doar clasele A si B , pe cand la alte licee sunt clase de la A la G,H sau chiar mai multe.Avand doar A si B e mult mai usor sa te ocupi de acei elevi iar promovabilitatea de 100% e mult mai usor de obtinut ca la alte licee.Inainte de a posta un comentariu , pe viitor, te rog sa te documentezi mai mult.La aceste licee nu se fac doar romana , geografie si istorie.