Indonezia: Bisericile persecutate au ţinut serviciul de închinare în faţa palatului prezidenţial

via thejakartaglobe.com

via thejakartaglobe.com

Duminică, credincioşii bisericilor închise şi-au luat furia cu ei în faţa casei preşedintelui Susilo Bambang Yudhoyono, cerându-i să acţioneze împotriva intoleranţei religioase. Creştinii din Bisericile închise Yasmin şi Filadelfia din Bogor, respectiv Bekasi (provincia Java de Vest) şi-au exprimat îngrijorarea, după un serviciu de duminică ţinut în faţa Palatului de Stat din centrul Jakartei (Persecution.org).

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Yasmin, Bona Sigalingging, a criticat reticenţa preşedintelui de a trata disputa cu privire la permisul bisericii, promiţând că protestatarii se vor întoarce la palat în fiecare duminică până când cazul va fi rezolvat. “Tot ceea ce dorim este să ne închinăm încă o dată în biserica noastră. Nu cerem mult. Tot ceea ce vrem este să avem biserica noastră deschisă pentru a ne putea închina”, a spus Bona.

Din 2008, membrii Bisericii Yasmin din Bogor nu au avut permisiune pentru organizarea serviciilor de închinare, autorităţile municipale ignorând cu încăpăţânare două procese şi un ordin din partea ombudsmanului guvernamental de a redeschide uşile bisericii. Similar în Bekasi, autorităţile districtuale au respins din 2007 autorizaţia de funcţionare a Bisericii Filadelfia, forţând membrii să se închine pe stradă, unde au fost supuşi atacurilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.