SUA: Bisericile românești penticostale independente sau neafiliate au fost excluse din Consiliul Pastoral al Convenției

consiliu_pastoral

Structura de conducere parabisericească autointitulată “Consiliul Pastoral al Convenţiei”  şi-a schimbat din nou Statutul de Funcţionare cu scopul vădit de a scoate din ecuaţie Bisericile Penticostale independente sau neafiliate la una din cele trei organizaţii(COG, AOG şi RPU). Comparaţi Statutul din 2013 cu cel din 2012.

2013 –  ”Se constituie din liderul fiecărei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte cinci păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://ropenti.com/index.php/despre-noi/consiliu)

2012 – “Se constituie din liderul fiecărei organizaţii penticostale române (Assemblies of God, Church of God, Uniunea Penticostală Română), la care se adaugă câte patru păstori reprezentanţi ai acestor organizaţii, numiţi de liderii lor. De asemenea, liderii organizaţiilor sus-menţionate, de comun acord, vor invita un reprezentant din cadrul bisericilor române neafiliate. Pastorul Coordonator al Convenţiei va fi membru din oficiu al acestui Consiliu. Moderatorul Consiliului Pastoral va fi liderul organizaţiei din care face parte Pastorul Coordonator al Conveţiei.”(http://dorinpele.wordpress.com/2013/01/02/o-noua-structura-de-conducere-peste-bisericile-penticostale-romane-din-america/)

Observaţi că acum, în loc de patru pastori,  sunt cinci pastori “reprezentanţi ai acestor organizaţii” care se adaugă la “liderul fiecărei organizaţii”.  Un alt lucru… au scos propoziţia cu referire la bisericile române neafiliate. Deci Bisericile care nu s-au afiliat de bunăvoie sau forţat, după cum afiliază mai nou “Romanian Pentecostal Union” au fost “pedepsite” cu lipsa de reprezentare în “Consiliul Pastoral al Convenţiei” şi implicit excluse din “părtăşia” Convenţiei.

Alte detalii pe blogul http://dorinpele.wordpress.com

Foto: rodiagnusdei.wordpress.com

6 Comentarii

  1. Maria 27 septembrie 2013
    • Alyson M 15 iulie 2015
  2. Mihail 19 ianuarie 2014
  3. Calator prin viata 2 februarie 2014
  4. pet 18 mai 2014
  5. Nume* rupa gyongyike 2 noiembrie 2015

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.