Primele patru motive pentru care oamenii nu vor să mergă la biserică

church2Numeroase studii au arătat că frecventarea bisericii în Statele Unite este în declin. Având în vedere această dinamică, creștinii s-ar putea întreba ce este în spatele acestei tendințe și care ar fi modul în care s-ar putea implica pentru a inversa aceasta?

Cartea „De ce nimeni nu vrea să meargă la biserică” (Why Nobody Wants Church Anymore), lansată recent de soții Thom și Joani Schultz, oferă patru răspunsuri sau opțiuni la această problemă. Printre acestea biserica are nevoie de un nou sentiment de ospitalitate, o mai mare deschidere la schimbul de idei divergente, o smerenie adevărată și un accent pus pe providența lui Dumnezeu în epoca modernă, citează site-ul Blaze . Autorul oferă patru potențiale probleme și soluții bazate pe interviuri făcute de el și soția sa, Joani, cu americanii din întreaga țară:

1. Schultz susține că oamenii se simt judecați, asa că el propune o „ospitalitate radicală,” ceea ce înseamnă în esență ca biserica să îmbrățișeze o acceptarea deplină, a accepta oamenii așa cum sunt, așa cum făcea Hristos.

2) În ceea ce privește lipsa de dialog, Schultz încurajează „conversația fără frică”, ceea ce înseamnă că încorporează mai multe puncte de vedere în loc de a da doar o predică. „Oamenii doresc să participe la conversație. Prin urmare trebuie încurajați oamenii să vorbescă cu îndrăzneală și să participe la schimbul de idei.”

3) Mulți credincioși și necredincioși spun că „creștinii sunt ipocriți” – și că această gândire este în creștere. Pentru a opri critica, autorul propune o smerenie autentică. A fi cu adevărat umil, fără să pari că ești mai presus de toți este esențial.

4) Sunt mulți care critică și spun că Dumnezeu este distant și mort, Schultz consideră că bisericile creștine ar trebui să-și reconcentreze mesajul cu privire la existența și puterea lui Dumnezeu. „În multe biserici, fie că au uitat să vorbească despre Dumnezeu, fie când se menționează despre El, spun doar ceea ce a făcut în timpurile biblice”, a spus el. „Biblia este un instrument minunat de folosit … dar dacă spunem că Dumnezeu a acționat numai cu mii de ani în urmă, ne dă impresia că Dumnezeu a făcut numai lucruri bune, că a murit și a dispărut.”

Cu ani în urmă el a scris, de asemenea, o carte numită „De ce nu se învață prea mult la biserică”, prin care a șocat rezultatele unui sondaj care sunt:

– doar 12% din cei prezenți la predică spun că își aduc aminte a doua zi despre ce era vorba;
– 90% se gândesc la alte lucruri în timpul predicii;
– 33% spun că predicile sunt prea lungi;
– 11% dintre bărbați și 5% dintre femei susțin că la predica de duminică  se învață despre Dumnezeu.

9 Comentarii
 1. Nume* Nicu Tacoi 29 octombrie 2013 Reply
 2. Nume* Samuel Caragea 29 octombrie 2013 Reply
  • Nume* Nicu Tacoi 31 octombrie 2013 Reply
   • Nume* Samuel Caragea 1 noiembrie 2013 Reply
    • Nume* Nicu Tacoi 3 noiembrie 2013 Reply
    • Nume* Nicu Tacoi 5 noiembrie 2013 Reply
 3. CESE 30 octombrie 2013 Reply
 4. Nume* Samuel Caragea 4 noiembrie 2013 Reply
  • Nume* Nicu Tacoi 5 noiembrie 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.