Republica Centrafricană: Un traducător al Bibliei a fost împuşcat de rebelii islamici

Un traducător al Bibliei care lucra în Republica Centrafricană, violent instabilă, a fost ucis săptămâna trecută în timp ce încerca să îşi adăpostească familia. Republica Centrafricană s-a aflat într-o stare de tulburare de la lovitura de stat din martie 2013 condusă de grupările islamice rebele cunoscute drept Seleka (Christian Post).

Foto: Reuters/Luc Gnago, via christianpost.com

Foto: Reuters/Luc Gnago, via christianpost.com

Elisée Zama, un traducător care lucra pentru ACATBA, o organizaţie colaboratoare cu Wycliffe Bible Translators (Traducătorii de Biblie Wycliffe) din Republica Centrafricană, a fost împuşcat în oraşul Bangui în timp ce încerca să transporte rudele la o unitate de spital, în mijlocul violenţelor dintre localnici şi membrii Seleka.

Gruparea militară islamică l-a înlăturat pe preşedintele François Bozizé în martie 2013, şi de la această răsturnare gruparea rebelă a continuat să producă violenţă sub formă de jafuri şi atacuri-surpriză asupra localnicilor, mai ales asupra creştinilor din oraşele Bangui şi Bossangoa. Violenţa a sporit în ultimele luni, în încercarea grupării Seleka de a opri o contralovitură de stat din partea rezidenţilor creştini care au format mici grupuri de luptă pe cont propriu pentru a răspunse violenţelor rebele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.