Update: Alţi doi pastori ucişi în Republica Centrafricană

O nouă sursă a dezvăluit că, în urma atacurilor rebele din Republica Centrafricană, au murit încă doi pastori evanghelici, pe lângă Elisha Zama, traducător al Bibliei. Trei pastori s-au aflat printre cei ucişi în recentele violenţe interreligioase din Bangui, capitala Republicii Centrafricane. Pastorii Raymond Doui (46 de ani), Elisha Zama (33 de ani) şi Jean-Louis Makamba (48 de ani) au fost ucişi pe 5 decembrie în timp ce membrii forţelor rebele Seleka au provocat violenţe în urma ofensivei condusă de creştini.

via worldwatchmonitor.org

via worldwatchmonitor.org

Doui, pastor al Comunităţii Bisericilor Independente Baptiste, a decedat în locuinţa sa aflată într-un cartier sudic din Fondo. El lasă în urmă o soţie şi unsprezece copii. Zama, din cadrul Bisericii Evanghelice a Fraţilor, se afla printre cei ucişi în momentul în care forţele Seleka au atacat un spital. Acesta lasă în urmă o soţie şi cinci copii. Makamba, pastor al Bisericii “Elim” din Bengoua de Nord, a fost ucis alături de unul dintre fii de către un fost membru Seleka ce a intrat în unitatea bisericii. Soţia lui şi cei nouă copii care supravieţuiseră s-au refugiat după ce au auzit că rebelii sunt pe urmele lor.

Un alt pastor, al cărui nume nu este dezvăluit de World Watch Monitor din motive de securitate, s-a refugiat alături de familia sa după ce a aflat că rebelii încercau să îi prindă urma. El provine dintr-un mediu musulman şi s-a ascuns după ce rebelii au incendiat locuinţa acestuia şi cea a rudelor care locuiau în apropiere.

Atacurile subliniază natura religioasă a conflictului, deoarece musulmanii şi creştnii continuă să aibă dispute. În total, mai mult de patru sute de oameni au murit în trei zile, potrivit Crucii Roşii, în timp ce zeci de persoane au solicitat tratament pe coridoarele spitalelor supraaglomerate.

2 Comentarii
  1. Lenuta, Giurginca 14 decembrie 2013 Reply
  2. Nume* Emanuel Petre 18 decembrie 2013 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.