Clasamentul țărilor care persecută pe creștini 2014

Organizația Open Doors prezintă la fiecare început de an un clasament al țărilor în care creștinii sunt persecutați. În 2013 persecuțiile împotriva creștinilor au luat amploare.

Unele țări și-au schimbat poziția față de anul trecut, în Somalia și Siria cazurile de persecuții au crescut. Desigur, nu numai creștinii sunt minoritatea religioasă persecutată în lume. Există cazuri de intoleranță și violență în multe locuri, dar creștini rămân minoritatea religioasă cea mai persecutată din lume .

Ziua de astăzi marchează nu numai lansarea World Watch List 2014 (Lista de veghe 2014), dar, de asemenea e și ziua de naștere a liderului Coreei de Nord, Kim Jong – Un. Coreea de Nord este pe primul loc în clasament pentru a 12-lea an consecutiv. În anii trecuți, când a descris brutalitatea împotriva creștinilor în Coreea de Nord, Open Doors a fost una din puținele voci care au redat realitatea de acolo. O mare parte din mass-media seculară a fost concentrată pe amenințarea nucleară din Coreea de Nord, nu abuzurile drepturilor fundamentale ale omului. Timp de mulți ani, Open Doors a cunoscut faptul că creștinii sunt torturați în tabere de muncă. Familii întregi au murit de foame și sunt forțați să trăiască în condiții inumane.

Unele rapoarte apărute în mass media afirmă că unchiul lui Kim Jong-Un a fost executat fiind aruncat la 120 de câini înfometați. Alte forme oribile de tortură au fost raportate și acceptate de comun acord de către consiliile speciale ale ONU pentru Coreea de Nord de mai mulți ani. Să sperăm că astăzi marchează nu doar ziua de naștere a lui Kim Jung-Un în Coreea de Nord, dar, de asemenea și începutul sfârșitul domniei sale de teroare.

Ce înseamnă toate acestea pentru noi creștinii din România și din Occident? Cred că ar trebui să ne trezim la realitatea a ceea ce înseamnă să fii un creștin în lumea de astăzi. Să fim conștienți de faptul că nu toată lumea, de fapt cei mai mulți creștini nu împărtășesc libertatea de religie. Ei aleg să urmeze pe Hristos, nu pentru că este ușor ci pentru că e Adevărat. Și fac acest lucru cu costuri mari, în special cei aproximativ 200.000 – 400.000 de credincioși curajoși din Coreea de Nord .

Facem de asemenea un mare apel la rugăciune. În timp ce Open Doors lucrează în numele credincioșilor persecutați din întreaga lume, ei au parte de o luptă spirituală, una care are nevoie de rugăciunile noastre.

harta open doors 2014

1hard Coreea de Nord26hard2 Iordania
2hard Somalia27hard2 Oman
3hard Siria28moderata India
4hard Irak29moderata Sri Lanka
5hard Afganistan30moderata Tunisia
6hard Arabia Saudita31moderata Butan
7hard Maldive32moderata Algeria
8hard Pakistan33moderata Mali
9hard Iran34moderata Teritorile Palestiniene
10hard Yemen35moderata Emirate Arabe Unite
11hard Sudan36moderata Mauritania
12hard Eritrea37moderata  China
13hard Libia38moderata Kuwait
14hard Nigeria39moderata Kazakstan
15hard2 Uzbekistan40moderata Malaezia
16hard2 Republica Central Africana41moderata Bahrain
17hard2 Etiopia42moderata Comoros
18hard2 Vietnam43moderata Kenya
19hard2 Qatar44moderata Morocco
20hard2 Turkmenistan45moderata Tajikistan
21hard2 Laos46moderata Djibouti
22hard2 Egipt47moderata Indonezia
23hard2 Myanmar (Burma)48moderata Bangladesh
24hard2 Brunei49moderata Tanzania
25hard2 Columbia50moderata Niger

 

hard Persecuție extremă  hard2 Persecuție severă  moderata Persecuție moderată

 

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine