Clasamentul țărilor care persecută pe creștini 2014

Organizația Open Doors prezintă la fiecare început de an un clasament al țărilor în care creștinii sunt persecutați. În 2013 persecuțiile împotriva creștinilor au luat amploare.

Unele țări și-au schimbat poziția față de anul trecut, în Somalia și Siria cazurile de persecuții au crescut. Desigur, nu numai creștinii sunt minoritatea religioasă persecutată în lume. Există cazuri de intoleranță și violență în multe locuri, dar creștini rămân minoritatea religioasă cea mai persecutată din lume .

Ziua de astăzi marchează nu numai lansarea World Watch List 2014 (Lista de veghe 2014), dar, de asemenea e și ziua de naștere a liderului Coreei de Nord, Kim Jong – Un. Coreea de Nord este pe primul loc în clasament pentru a 12-lea an consecutiv. În anii trecuți, când a descris brutalitatea împotriva creștinilor în Coreea de Nord, Open Doors a fost una din puținele voci care au redat realitatea de acolo. O mare parte din mass-media seculară a fost concentrată pe amenințarea nucleară din Coreea de Nord, nu abuzurile drepturilor fundamentale ale omului. Timp de mulți ani, Open Doors a cunoscut faptul că creștinii sunt torturați în tabere de muncă. Familii întregi au murit de foame și sunt forțați să trăiască în condiții inumane.

Unele rapoarte apărute în mass media afirmă că unchiul lui Kim Jong-Un a fost executat fiind aruncat la 120 de câini înfometați. Alte forme oribile de tortură au fost raportate și acceptate de comun acord de către consiliile speciale ale ONU pentru Coreea de Nord de mai mulți ani. Să sperăm că astăzi marchează nu doar ziua de naștere a lui Kim Jung-Un în Coreea de Nord, dar, de asemenea și începutul sfârșitul domniei sale de teroare.

Ce înseamnă toate acestea pentru noi creștinii din România și din Occident? Cred că ar trebui să ne trezim la realitatea a ceea ce înseamnă să fii un creștin în lumea de astăzi. Să fim conștienți de faptul că nu toată lumea, de fapt cei mai mulți creștini nu împărtășesc libertatea de religie. Ei aleg să urmeze pe Hristos, nu pentru că este ușor ci pentru că e Adevărat. Și fac acest lucru cu costuri mari, în special cei aproximativ 200.000 – 400.000 de credincioși curajoși din Coreea de Nord .

Facem de asemenea un mare apel la rugăciune. În timp ce Open Doors lucrează în numele credincioșilor persecutați din întreaga lume, ei au parte de o luptă spirituală, una care are nevoie de rugăciunile noastre.

harta open doors 2014

1 hard Coreea de Nord 26 hard2 Iordania
2 hard Somalia 27 hard2 Oman
3 hard Siria 28 moderata India
4 hard Irak 29 moderata Sri Lanka
5 hard Afganistan 30 moderata Tunisia
6 hard Arabia Saudita 31 moderata Butan
7 hard Maldive 32 moderata Algeria
8 hard Pakistan 33 moderata Mali
9 hard Iran 34 moderata Teritorile Palestiniene
10 hard Yemen 35 moderata Emirate Arabe Unite
11 hard Sudan 36 moderata Mauritania
12 hard Eritrea 37 moderata  China
13 hard Libia 38 moderata Kuwait
14 hard Nigeria 39 moderata Kazakstan
15 hard2 Uzbekistan 40 moderata Malaezia
16 hard2 Republica Central Africana 41 moderata Bahrain
17 hard2 Etiopia 42 moderata Comoros
18 hard2 Vietnam 43 moderata Kenya
19 hard2 Qatar 44 moderata Morocco
20 hard2 Turkmenistan 45 moderata Tajikistan
21 hard2 Laos 46 moderata Djibouti
22 hard2 Egipt 47 moderata Indonezia
23 hard2 Myanmar (Burma) 48 moderata Bangladesh
24 hard2 Brunei 49 moderata Tanzania
25 hard2 Columbia 50 moderata Niger

 

hard Persecuție extremă  hard2 Persecuție severă  moderata Persecuție moderată

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.