Patru fetițe orfane de ambii părinți au o nouă locuință

Valentin-HorgaÎn anul 2012 o mamă văduvă cu 4 fetițe s-a mutat din jud. Bacău în jud. Arad, com. Sepreus în căutarea unui loc de muncă. Din păcate însă, mamă celor 4 fetițe suferea de o boală cruntă care avea să îi fie fatală în scurt timp. În luna august 2013 s-a întors în jud. Bacău să își vadă fratele, boală s-a agravat în această perioadă, în final decedând la începutul lunii august în spitalul din Iași. În acel moment, Alină (8 ani), Giorgiana (10 ani), Andreea (13 ani) și Elena (14 ani), au rămas orfane de ambii părinți. Cele 4 surori urmau să fie despărțite pentru totdeauna pe la diferite orfelinate. Lucrul acesta nu s-a întâmplat pentru că un tânăr creștin din localitate, rămas și el orfan de tată de la doi ani, s-a hotărât să se îngrijească de ele împreună cu mamă lui. Valentin Horga are 27 de ani și a crescut fără tata de la doi ani și jumătate. Valentin Horga a fost cel care a dat memei celor 4 fetițe casă bunicilor în chirie în com. Sepreus. În tot acest timp Valentin a avut ocazia să cunoască această familie. Când mama fetițelor a decedat, el a fost cel care s-a deplasat cu fetițele de la Arad la Bacău la înmormântarea mamei mamei lor. Întors în Sepreus cu fetițele de la înmormântare s-a hotărât să nu le lase pe cele 4 surori să fie despărțite pe la diferite orfelinate ci să aibă el grijă de ele împreună cu mama lui.


Valentin le-a oferit celor 4 fetite locuinta bunicilor lui, in care ele sa creasca impreuna, urmand ca el si mama lui sa se ingrijeasca de nevoile lor. Insa locuinta a bunicilor nu a mai fost locuita de peste 25 de ani, camerele nu erau betonate pe jos, nu exista sursa de caldura, camerele nu erau zugravite, nu exista baie, etc.

Cu toata bunavointa lui Valentin, singur nu avea posibilitati sa amenajeze locuinta pentru fete din surse financiare proprii, el neavand un loc de munca.
In acest context, asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania a preluat acest caz umanitar.

Asociatia noastra a mediatizat acest caz umanitar si romani din tara si din strainatate au sarit in ajutorul acestor fetite orfane.

Initial, era planul sa amenajam doua camere, o baie si sa cumparam lemnele de foc.

Insa, oamenii au fost mult mai darnici incat am realizat mult mai mult decat ne-am planuit:

– au fost amenajate 3 camere;
– a fost amenajata bucataria;
– a fost amenajata o baie;
– au fost ridicate 2 teracote;
– au fost facute doua hornuri;
– a fost reparat acoperisul casei;
– a fost forata o fantana si introdusa apa curenta in baie si bucatarie;
– au fost cumparate doua remorci de lemne si inca doua au fost primite donatie;
– a fost construita o colna pentru depozitarea lemnelor;
– au fost montate doua geamuri termopan;
– a fost primit un frigider si o masina de spalat.

Exact inainte de Sarbatori toate amenajarile la noua locuinta a celor 4 fetite orfane au fost finalizate. Sarbatorilor de Iarna le-au gasit pe cele 4 surori avand o locuinta frumos amenajata, caldura si multe cadouri primite de la diferite persoane care au dorit sa le ajute.

Tuturor sponsorilor si donatorilor nostri le multumim pentru ajutor. Printre cei care ne-au sustinut amintim:

Unicarm Romania, Alpin Lux 95 si Communique.

Acest caz umanitar a fost mediatizat si de TVR 1, TVR Timisoara si TVR 3, fiind prezentat si la emisiunea ,,Odata in viata” de la TVR 1.

In mod special ii multumim lui Valentin Horga si mamei lui pentru acest gest pe care putini dintre noi probabil l-am fi facut, de a lua in grija cele 4 fetite, oferindu-le educatie si ingrijindu-se sa creasca in cadrul unei familii care sa le indeplineasca nevoile fizice si emotionale. Gestul lui si el ca persoana merita apreciat de noi toti.

Asociatia umanitara Misiunea Speranta pentru Romania va ramane alaturi de cele 4 surori, indeplinindu-le nevoile mari si urgente, in mod special cu alimente, rechizite scolare, etc. Cele 4 fetite, vor fi incluse permanent in proiectele noastre curente de ajutor umanitar.

Pentru cei care doriti sa le sustineti in continuare pe aceste fetite orfane pentru nevoile lor curente, o puteti face contactandu-ne la adresa de email: infosperanta@gmail.com sau telefon: 0749 402 098 sau 0766 365 833 Va rugam sa ne specificati destinatia donatiei dvs, pentru a o putea directiona in functie de dorinta dvs. Specificati prin email, telefon sau la banca: PENTRU FETITELE ORFANE

Pentru donatii va rugam sa folositi modalitatile prezentate mai jos:

1. Online cu cardul, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

2. Prin PayPal, aici: http://www.slujirecrestina.ro/doneaza/

3. In conturile bancare de mai jos, deschise pe numele asociatiei crestine umanitare Misiunea Speranta pentru Romania, la BCR:

IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003

IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002

COD SWIFT: RNCBROBU

Cu respect
Echipa Slujire Crestina
www.slujirecrestina.ro

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.