25% dintre britanici cred că Superman a fost un personaj biblic

Superman-superman-the-movie-20439393-1024-768Este uimitor cât de puține cunoștințe biblice au britanicii. Recent, după un sondaj de realizat de Societatea Biblică din din Marea Britanie, au realizat că mulți oameni nu fac diferența între personajele din filme și cele din Biblie.

Reprezentanții Societății Biblice ne relatează că nivelul de cunoaștere a textelor biblice depinde și de zona de reședință. În conformitate cu studiul lor, oamenii din Țara Galilor cunosc mai bine textele biblice decât cei din alte zone.

25% dintre britanici intervievați au spus că Superman a fost un personaj biblic. Printre datele colectate au constatat că o treime dintre respondenți au răspuns că scenariul filmului Harry Potter are o bază biblică. Un procent identic nu identifica în care parte a Bibliei apar personajele Adam și Eva. Nouă din zece oameni nu au auzit de regele Solomon, în timp ce șase din zece nu au auzit de minunea lui Isus cu înmulțirea pâinilor și a peștilor.

Societatea Biblică este o organizație britanică a cărui scop e să facă tipărească și să distribuie Scriptura în întreaga lume. A fost înființată la 07 martie 1804, de un grup de creștini atunci când au realizat nevoie de Biblii pentru creștinii din Welsh. Când a fost organizată Societatea Britanică, Biblia fusese tipărită și răspândită în cincizeci de limbi. De atunci, a fost tradusă în sute de limbi și dialecte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.