Ierusalim: Nouă suluri minuscule de la Marea Moartă, nedesfăcute

Teresa Neumann, Breaking Christian News: Oamenii de ştiinţă au anunţat deschiderea a nouă pergamente antice, nu cu mult mai mari decât dimensiunea de linte, care au fost descoperite împreună cu Manuscrisele de la Marea Moartă, în anii 1950, dar au fost „uitate administrativ” de zeci de ani. Potrivit unui raport în Times of Israel, Autoritatea de Antichităţi din Israel (IAA) a fost numită să se ocupe de desfacerea şi  păstrarea noilor descoperiri.

tinyscrolls2

via breakingchristiannews.com

Pergamentele au fost găsite în filacterii sau tefilin, care sunt fâşii de piele ce conţin pasaje biblice din Exod şi Deuteronom. Prina Shor, curator şi director al proiectului de Manuscrise de la Marea Moartă IAA, a declarat: „Ori ei nu şi-au dat seama că acestea au fost, de asemenea, pergamente, sau ei nu au știut cum să le deschidă.”

Profesorul Lawrence Schiffman, din cadrul Universităţii Yeshiva, a fost citat spunând că el nu se așteaptă la declanşarea vreunei “bombe” din noile suluri care să  „răstoarne conceptele pe care le avem … Vom fi în măsură să dezvoltăm ceea ce știm deja despre tefillin.”

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine