Drumul Crucii refăcut în 7 orașe din România

drumul-crucii

Artistul ceramist Daniel Les, Asociatia Drumul Crucii in colaborare cu  Biserica Crestina Adoram, va invita in Saptamana Mare la un mars ce comemoreaza drumul spre Golgota si crucificarea Mantuitorului nostru. Marsul va avea loc in 7 orase din Romania printre care si Arad.

Denumit sugestiv Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte calcand,  evenimentul a ajuns in acest an la editia a unsprezecea.
Marsul este o reprezentare dramatica a Drumului Crucii parcurs de Domnul Iisus Hristos inainte de moartea Lui. Dramatizarea este realizata de un grup de credinciosi din mai multe confesiuni religioase, ca o incercare de a demonstra ca in crestinism nu sunt granite.

Aproximativ 70 de oameni, vor reconstitui intr-un mod vizual, emotional, Drumul Crucii Mantuitorului Isus. In Arad procesiunea va fi in Vinerea Mare, 18 aprilie 2014, plecarea fiind de pe platoul de la Casa Sindicatelor, ora 18:00.

Traseul parcurs va fi pe Bulevadrul Revolutiei (sensul de mers de la Podgoria spre Teatru), scena rastignirii fiind in Piata Avram Iancu, in spatele Teatrului Clasic.

In preajma Sarbatorilor de Pasti (acum 12 ani) eram la Bucuresti la o expozitie de ceramica. Cu cat se apropiau sarbatorile, se accelera ritmul alergarii cumparatorilor. Oferte de tot felul iti furau ochii. M-am oprit o clipa si gandul care mi-a venit a fost daca asta e tot ce facem noi cand vin Pastele. Cum am reactiona daca L-am vedea pe Iisus Hristos purtandu-si crucea chiar pe străzile noastre? Am fi oare atunci dispusi sa ne oprim cateva clipe, sa meditam la esenta Sarbatorilor Pascale? Cum ar fi posibil sa aducem in realitate aceasta istorie, pe care cu totii o cunoastem, dar care in ultima vreme este tot mai diluata?

Cred ca aceasta dramatizare este importanta din doua perspective: pentru comunitate creeaza cadrul pentru sarbatorirea invierii Domnului Iisus Hristos, iar pentru fiecare dintre noi poate fi premisa intelegerii scopului lui Dumnezeu pentru noi, asa cum reiese din Evanghelia dupa Ioan capitolul 3, versetul 16: „Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnică.”. Aceasta este o declaratie pe care nu putem sa o luam decat foarte personal si eu stiu ca Dumnezeu ma iubeste atat de mult, incat toata vina mea, greselile, pacatele mele le-a pus asupra Singurului care le putea purta si achita. 100% om si 100% Dumnezeu, Iisus Hristos. El era singurul in stare sa plateasca in locul meu. Si asta ma aduce in fata intrebarii: ce fac eu in legatura cu acest sacrificiu? Ma intorc la ale mele, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Sau Ii multumesc lui Dumnezeu pentru harul pe care mi-l face rezolvand chiar El conflictul intre mine si Dumnezeu si ma identific cu jertfa lui Iisus Hristos la cruce, pentru ca pacatele mele sa fie efectiv iertate, sa stiu ca eu personal m-am impacat cu Dumnezeu, sa fiu acceptat de Tatal ca frate mai mic al lui Iisus, sa am nădejdea vietii vesnice? ‘’ –  Dan Les

‘’ Drumul Crucii – Cu moartea pe moarte calcand’’  va fi refacut pe strazile Aradului cu sprijiul Primariei Municipiului Arad, Politiei Locale Arad, Politiei Rutiere Arad dar si sprijinul mai multor biserici locale.

 Bianca Morariu – reprezentat Departamentul Media Biserica Adoram

Scrie un comentariu

1 comentariu

  1. Stanciuc Timotei 10 aprilie 2014

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine