De la moarte la înviere

a-inviat2

În urmă cu doi ani de zile mă aflam în Ierusalim. Ajuns la locul mormântului Lui Hristos, am putut să citesc: “Nu este aci, ci a înviat”. Nici un alt personaj istoric, profet sau învăţător nu mai are pe mormânt o astfel de inscripţie. Mă întreb: ce oare produce în inima noastră această inscripţie sau ce ar trebui să producă ea?

Cei mai mulţi dintre noi cunoaştem foarte bine evenimentele ce s-au întâmplat acum două mii de ani. Aproape fiecare român ştie că Isus a murit şi a înviat și, de asemenea, aproape fiecare român ştie că Isus a murit pentru păcatele omenirii. Cu toate că se cunosc aceste lucruri, realitatea evenimentului istoric nu se conectează cu inima noastră aici şi acum; ne este greu să facem o legătură dintre trecutul istoric și prezent și să realizăm că Hristos nu este în mormânt, ci este viu și, prin urmare, El este prezent în viaţa noastră de zi cu zi.

Hristos nu şi-a terminat misiunea de a căuta și mântui ce este pierdut. Salvatorul a dat la o parte atunci piatra de pe mormânt, moartea şi orice piedică, pentru ca, fiind Viu, să vină în dreptul tău acum şi să te întrebe cum odinioară l-a întrebat pe Petru: Mă iubeşti?

Poate chiar acum te găseşti într-un anotimp al trădării, când ai spus despre Isus “Eu nu îl cunosc”. Poate ai făcut acest lucru prin acţiunile tale, prin felul tău de a trăi. Hristos însă ştia dinainte ce vei alege și şi-a asumat respingerea (la fel cum a fost şi în cazul lui Petru).

El nu vrea să fie primit şi acceptat în vieţile noastre doar pentru că aşa trebuie, ci pentru că Îl credem. Hristos a mers să ne pregătească un loc pentru ca acolo unde este El să fim şi noi. Acesta este rolul Mântuitorul care nu mai este în mormânt, ci este la dreapta Tatălui, acolo unde ne pregăteşte un loc, acolo unde tristeţea, boala şi suferinţa nu vor mai fi. Tot ce trebuie să facem este să ne punem încrederea în El pentru că doar El a Învins moartea şi ceea ce a cauzat moartea (şi anume păcatul).

Aceste zile de sărbătoare vor aduce Lumină în sufletele noastre doar dacă vom dori acest lucru, doar dacă vom deschide fereasta inimii şi Îl vom invita pe Isus, Soarele nostru, să vină şi să ne încălzească inimile tremurânde şi debusolate.

Azi, în această zi de înviere fie ca şi tu să învii împreună cu El. Fie ca în această zi să scrie pe piatra mormântului tău interior: Nu mai este aici, ci a înviat! Trecutul tău, durerea ta, păcatul tău nu mai sunt acolo într-un loc închis sau al deznădejdii, ci, crezând, ai Înviat împreună cu Hristos la o nădejde vie!

“Istoria noastră din trecut se termină prin cruce, noua noastră istorie începe prin înviere”- Watchman Nee

Hristos te invită azi la o viață nouă, o accepți tu?

…pentrucã viața a fost arãtatã, și noi am vãzut-o, și mãrturisim despre ea, și vã vestim viața vecinicã, viațã care era la Tatãl, și care ne-a fost arătatã. (1Ioan 1:2)

Pentru Ştiri Creştine,  Cristian Istrate

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.