Cineva pe care te poți baza

de Rosemarie Moll

SDC14822Evrei 7 : 21, 22: „căci, pe când leviţii se făceau preoţi fără jurământ, Isus S-a făcut Preot prin jurământul Celui ce I-a zis: „Domnul a jurat şi nu Se va căi: „Tu eşti Preot în veac, după rânduiala lui Melhisedec”  prin chiar faptul acesta, El S-a făcut chezaşul unui legământ mai bun.”

„Tu ești preot pentru totdeauna.” Acesta este „locul” pe care I L-a indicat Dumnezeu lui Isus, conform Scrisorii către Evrei.

Isus este Marele Preot pentru noi. Scopul slujbei de mare preot este acela de a facilita poporului legătura cu Dumnezeul său, ștergându-i păcatul. Marele preot intra o dată pe an în sfânta sfintelor, alungând apoi țapul ispășitor în pustie, după ce pusese mai întâi asupra lui vina poporului. Conform Legământului încheiat de Dumnezeu cu Israel, marele preot era obligat să repete această lucrare ispășitoare în fiecare an.

Isus a făcut însă această slujbă de mare preot o dată pentru totdeauna ! Prin jertfa morții Sale pe cruce, El ne-a eliberat de păcat și prin aceasta ne-a deschis o cale de acces la Dumnezeu.

Aceasta depășește puterea noastră de înțelegere, dar este un lucru valabil, pentru că este confirmat de Dumnezeu prin jurământ. ISUS ESTE MARELE PREOT PENTRU NOI. El nu abandonează niciun om care se încredințează în mâna Lui. El merge înaintea lui și-Și ține mâinile deasupra lui.

În adăposturile soldaților romani erau gravate două litere: „ST” – „semper talis”: „mereu același”. Isus este cu adevărat mereu Același. Noi nu suntem statornici. În viața noastră există mereu urcușuri și coborâșuri. Dacă este vorba de accesul la Dumnezeu, eforturile noastre sunt zadarnice. Cu propriile noastre strădanii nu putem să obținem nimic. Noi suntem și rămânem dependenți de Domnul Isus Hristos.

Există vreo ofertă mai mare ? Avem un Mijlocitor, un Mare Preot, care intervine pentru noi. „Semper talis” – Pe El ne putem baza.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.