Guvernatorul mexican propune avortul la cerere; Naţiunile Unite îl felicită

Guvernatorul Angel Aguirre, din cadrul Partidului Revoluţiei Democratice de stânga (PRD), a propus legalizarea avortului la cerere în statul Guerrero provocând mii de oameni să iasă pe stradă în semn de protest, în schimb obţinând ovaţii din partea Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului (Life Site News).

Foto: Guvernatorul Angel Aguirre (via lifesitenews.com)

Foto: Guvernatorul Angel Aguirre (via lifesitenews.com)

Proiectul de lege permite avortul la cerere pentru primele douăsprezece săptămâni de sarcină şi până la nouă luni când „produsul” suferă de malformaţii, sau în caz de viol sau când sănătatea mamei este pusă în pericol. Noua lege va reglementa, de asemenea, obiecţia de conştiinţă prin convingerea medicilor pro viaţă să le îndrume pe femei spre avort.

Mii de adepţi pro viaţă au luat cu asalt străzile câtorva oraşe din Guerrero, în această duminică, pentru a protesta împotriva proiectului de lege. „Guvernatorul Aguirre nu poate proteja vieţile femeilor care în timp ce sacrifică vieţile nevinovaţilor nu pot să se protejeze pe ele însele”, a declarat Carlos Morales, unul dintre organizatorii protestului din Acapulco, drept răspuns la susţinerea guvernului că proiectul de lege „se referă la prevenirea morţii femeilor ce recurg la avorturi clandestine.”

 „Avortul nu este o alegere, este crimă”, a adăugat Morales. Totuşi, Oficiul Mexic  al Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a aplaudat mişcarea guvernatorului, numind legea propusă un „răspuns pozitiv” din Mexic faţă de recomandarea făcută în timpul Evaluării Periodice Universale a Naţiunilor Unite, la care statul Mexic a fost supus în luna octmbrie 2013.

Reforma va fi analizată în cadrul Congresului din Guerrero în următoarele săptămâni, unde PRD are majoritatea voturilor. Mass-media locală a prezis că proiectul de lege va fi adoptat în alianţă cu alte partide. Jorge Serrano, liderul Comitetului Naţional Pro Viaţă din Mexic, a numit situaţia „îngrijorătoare” şi a făcut chemări la rugăciune. Deşi dumnealui a sperat că proiectul de lege al guvernatorului nu va fi aprobat de comisiile legislative de Gen şi Justiţie, el a menţionat că Comisia de Sănătate, dominată de socialişti, o va trimite probabil în incinta Parlamentului pentru aprobare.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine