Cel mai faimos ateu din lume spune că este de fapt creștin

richard-dRichard Dawkins, considerat cel mai faimos ateu din lume, a făcut o declarație în cadrul „Festivalului Hay”, declarație care a provocat o agitație reală în comunitatea internațională a ateilor, ne informează portalul Acontecer Cristiano.  

Adept al teoriei evoluției, Dawkins a spus că nu este un ateu complet, și că este un creștin laic. Anterior, el a spus că nu era sigur că Dumnezeu nu există. 

El a spus că nu este dispus să accepte lucrurile supranaturale și carismatice, respectă creștinismul, și și-a exprimat afinitatea sa pentru ceremoniile religioase: „M-aș descrie ca un creștin laic, în același sens în care evreii seculari au un sentiment de nostalgie pentru ceremonii”, a spus el, potrivit portalului The Telegraph. 

Dawkins, în vârstă de 73 de ani a mai spus că el crede că ființele umane sunt destinate să aibă o anumită cale în viață, iar dacă se abat de la aceasta, o „atracție magnetică” le va aduce din nou la drum. De asemenea, el a spus că a avut o „educație anglicană”, dar a ales ateismul când era adolescent, după ce a aflat despre teoria evoluției a lui Darwin. 

El a ajuns faimos cu prima sa carte, „Gena egoistă”, în care a susținut că ființele umane sunt doar vehicule cu gene care sunt transmise din generație în generație.  În cartea sa, „The God Delusion”,  a spus că Dumnezeul Vechiului Testament este, fără îndoială, personajul cel mai neplăcut în toată ficțiunea. 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home3/stiric/public_html/wp-includes/functions.php on line 5107