Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Noutate inedită – Povestiri biblice pentru copii (inclusiv e-book) – J. C. Ryle

Povestiri biblice pentru copiiÎntr-o perioadă în care educarea copiilor în spirit creștin ridica nenumărate întrebări, cartea această ne deschide fereastră spre o lume pe care o cunoaștem puțin dar pe care o apreciem din plin: lumea în care copiii era învățați, încă din fragedă pruncie, tot adevărul Scripturii, despre bine și rău, despre planul lui Dumnezeu cu oamenii, despre păcat și consecințele lui, despre viață și moarte, despre lucrurile cu adevărat importante în viață.

Episcop al Liverpoolului, J. C. Ryle a iubit copiii și a luat foarte în serios formarea lor spirituală. Ryle nu se sfiește să pună lucrurile în lumina adevărului Scripturii, chiar dacă se adresează copiilor care poate abia știu să citească, iar felul în care o face este captivant, edificator și plin de conținut, de la un capăt la altul.

Cartea se găsește: tipărită la Gramma.ro , bn.com sau iBook pentru cei ce posedă Ipad sau Iphone.

Cuprins:

  • Capitolul 1 – Cei doi urși
  • Capitolul 2 – Copiii ce umblă în adevăr
  • Capitolul 3 – Mic și înțelept
  • Capitolul 4 – Nu vor mai fi lacrimi
  • Capitolul 5 – Fetiță fericită
  • Capitolul 6 – Lucruri mărunte
  • Capitolul 7 – Devreme, în căutarea lui Dumnezeu

JOHN CHARLES RYLE (1816-1900) s-a născut în Cheshire County, Marea Britanie. A urmat cursurile Universității Oxford,iar în 1841 Ryle a fost ordinat că păstor și din 1880 a fost numit primul Episcol de Liverpoool. Cărțile sale, cel mai adesea publicații de mici dimensiuni, au fost și rămân îndrăgite de creștinii din toate colțurile pământului.

“J. C. Ryle este un adevărat campion al Evangheliei. Este unul dintre cei mai bravi și buni oameni pe care îi cunosc” – Charles Spurgeon

Extras din carte:

“Niciodată nu este prea devreme să-L slujiți pe Dumnezeu. Imediat ce începi să deosebești binele de rău, ești suficient de mare să începi să alegi calea cea bună.

Atunci când ești suficient de mare încât să poți fi pedepsit pentru ceva rău, ești suficient de mătur să îi dai inimă lui Dumnezeu și să-L urmezi pe Cristos.

Copilul care este suficient de mare încât să primească pedeapsă pentru înjurături sau pentru minciuni, nu este prea mic să fie învățat să se roage și să citească Biblia.

Copilul care este destul de mare să-L supere pe Dumnezeu, este suficient de mare și să-I fie plăcut. Copilul care are o vârstă la care poate fi ispitit de cel rău, nu este prea tânăr să aibă parte de harul lui Dumnezeu în inimă lui.”

“Dragi copii, aș vrea că toți să fiți copii ai rugăciunii. Copii care să-I spuneți Domnului toate nevoile voastre și cărora să nu le fie teamă să vorbească cu El.

Rugăciunea este cea mai sigură cale de a vorbi cu El și fără rugăciune, sufletele voastre nu vor prospera niciodată.

Nu va îngrijorați dacă rugăciunile vi se păr sărace și slabe. Lăsați-le numai să vina din inimile voastre și Domnul le va ascultă!”

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.