Om de știință: “Creștinismul va crește, ateismul va scădea”

prof-steve-jones_2553705kProfesorul Steve Jones, genetician cunoscut pentru susținerea sa pentru ateism, a înfuriat pe mulți dintre colegii săi, afirmând că lumea va vedea o “renaștere a creștinismului determinată de scăderea populației în țările în care există mai mult scepticism”, conform portalului  The Thelegraph.

Jones a reamintit că istoria arată că religia este în creștere rapidă în raport cu creșterea populației, mai ales în cele mai sărace țări ale lumii. Acest fenomen la numit “reapariția marilor religii” în special în cea a creștinismului.

Cu toate acestea, în țările europene în care există tot mai mulți atei, declinul populației pare ireversibil.

“Noi, ateii uneori ne felicităm pe noi înșine pentru declinul religiei pe continentul nostru. Dar oamenii religioși au mai mulți copii. În mod evident, în viitor va fi o creștere a populației religioase și o scădere a scepticismului”, argumentează el.

“Se pare că o să avem nevoie de mai mulți teologi decât de oameni de știință”, a spus el în timpul lansării cărții sale “The Serpent’s Promise: The Bible Retold As Science” (Promisiunea Șarpelui: Biblia repovestită ca știință).

În ciuda promisiunii din titlul, autorul nu încercă să povestească evenimentele din poveștile biblice. El selectează unele dintre ele ca un punct de plecare pentru o analiză a impactului uman, moral și al religiei în formarea societăților umane.

El spune că atunci când Dumnezeu a alungat pe Adam și Eva din Grădina Edenului le-a zis: “În sudoarea feței tale să-ți mănânci pâinea, aceasta fiind un simbol al timpului, atunci oamenii au început să se stabilească în comunități agricole” .

Jones admite importanța Noului Testament, eliminând elementele supranaturale și minunile, el declară: “a fost unul dintre cele mai mari documentelor politice scrise vreodată.  E atât de important încât continuă să influențeze cele mai multe societăți din lume.”

Un comentariu
  1. Nume* Ana 10 iunie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.