Lista primelor 10 țări, după intensitatea violenţei contra creștinilor

persecutatInvestigatorii estimează că peste 300 de creştini pe lună, îşi pierd viaţa din cauza credinţei în toată lumea.

Echipa de investigaţii a organizaţiei Open Doors (Porţi Deschise), a publicat lista primelor 10 ţări unde s-au înregistrat incidentele cele mai violente contra creştinilor, din cauza credinţei acestora, în ultimii doi ani.

Acest „Top 10” al violenţei contra creştinilor, prezentat recent,  analizează astfel de fapte începând din Noiembrie 2012 până în 31 Martie 2014.Lista are în frunte Nigeria şi continuă în ordine descendentă: Siria, Egiptul, Republica Centroafricană, Mexic, Pakistan, Columbia, India, Kenia şi Irak.

În toate ţările unde creştinii sunt persecutaţi, investigatorii au înregistrat 3 641 biserici şi proprietăţi creştine distruse, precum şi alte 13 120 forme de violenţă contra creştinilor, cum ar fii bătăi, sechestre, violări, arestări sau căsătorii forţate.

Lista violenţei adaugă pe lângă acestea şi asasinatele relaţionate cu credinţa creştină. În Nigeria s-au înregistrat 2 073 de morţi din cauza lui Boko Haram. Continuă Siria cu 1 479, Republica Centroafricană cu 1 115, Pakistan cu 228, Egipt cu 147, Kenia cu 85, Irak cu 84, Myanmar (Birmania) şi Sudan cu câte 33 fiecare şi Venezuela cu 26.

Media estimată a creştinilor asasinaţi pentru credinţă în fiecare lună, în această perioadă de referinţă este de 322. „Alarmanta creştere a violenţei contra creştinilor în Nigeria în ultimele luni, scoate în evidenţă lipsa de libertate religioasă şi pericolele zilnice cu care se confruntă creştinii din cauza grupului terorist islamic Boko Haram şi a altor organizaţii islamice violente”, spune preşedintele Open Doors USA, David Curry. „A merge la şcoală, la biserică sau a te identifica ca şi creştin este o decizie foarte curajoasă în Nigeria. Creştinii din Occident trebuie să stea în spărtură prin rugăciune şi sprijin”.

„Lista demonstrează că violenţa contra creştinilor pentru motive relaţionate cu credinţa se extinde în toată lumea, din India, în ţările din Africa şi Orientul Mijlociu, ajungând până în America Latină”, completează Frans Veerman, directorul Observatorului Mondial de Investigaţii. „Extremismul islamic, antagonismul tribal organizat şi corupţia sunt principalele motoare ale persecuţiei care alimentează violenţa. Mai concret, extremismul islamic este principalul motor în şapte din cele 10 ţări prezentate în listă”.

Tradus şi adaptat din Protestante Digital.
Pentru Știri Creștine, Beni Drădici

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.