Biserica Luterană din Danemarca a fost obligată să căsătorească cuplurile de homosexuali

danemarca-biserica-luteranaÎncepând de săptămâna viitoare, Biserica Luterană Daneză va fi obligată să căsătorească cuplurile homosexuale. O nouă lege a fost adoptată săptămâna trecută și a trecut cu majoritatea voturilor în parlament,  conform site-ului baznica.info.

Decizia sugerează că pastorii au dreptul de a refuza să participe la o astfel de ceremonie, dar au obligația de a oferi homosexualilor biserica (clădirea) lor. După cum a declarat pentru Radio Vatican, Nils Messerschmidt, director de presă al centrul Episcopiei Catolice din Copenhaga, această lege se aplică numai la biserică de stat și nu obligă alte comunități religioase.

Cel puțin acum nu ne afectează. Deși, în dezbaterea mass-media au apărut opinii, că această lege ar trebui să se extindă și la alte comunități. Cu toate acestea, până în prezent nu există nici o decizie oficială în acest domeniu” – a spus Messerschmidt la Radio Vatican. „În biserica luterană, opinia a fost împărțită. O parte susțin  această legea. Alți luterani conservatori nu sunt de acord cu aceasta, amintind că aceasta este contrară cu învățăturile Bibliei. Episcopi luterani nu vor forța pastorii pentru a oficia căsătorii homosexuale. În Danemarca, există, de asemenea, și alte denominațiuni creștine care la care nu se aplică această legea, și care se opun. Referindu-se la învățătura Sfintei Scripturi, ei resping  căsătoriile homosexuale

Scrie un comentariu

2 Comentarii

  1. Nume* Constantin 14 iunie 2014
  2. Nume* sylviuz 16 iunie 2014

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine