Rata avorturilor din Noua Zeelandă scade timp de şase ani la rând

Michelle Kaufman, Breaking Christian NewsRata avorturilor din Noua Zeelandă continuă să scadă, potrivit cifrelor publicate de Statisticile Noii Zeelande miercuri. Numărul de avorturi induse, raportate în țară, a fost de 14,073 în 2013. Acest număr este mai mic faţă de 14,745 în 2012. Rata avorturilor generale de 15,4 avorturi la 1.000 de femei cu vârste cuprinse între 15 -44 ani este cea mai mică din 1994, când a fost de 15,3 la 1.000.

via lifesitenews.com

via lifesitenews.com

Numărul de avorturi a atins apogeul în 2003, când 18,511 avorturi au fost raportate. Numărul a fost în scădere timp de șase ani consecutivi. Toate grupurile pro-life din Noua Zeelandă primesc bucuroşi vestea, în timp ce deplâng faptul că peste 14.000 de copii nenăscuți şi-au pierdut viaţa.

Preşedintele naţional al Vocii pentru Viaţă, Bernard Moran, a declarat, într-un buletin informativ, că se simte “un sentiment de mare tristețe și pierdere pentru mai mult de 14.000 de ființe umane cărora li s-au respins dreptatea socială şi dreptul fundamental al omului la viață, anul trecut, în Noua Zeelandă.” Motivele din spatele scăderii avorturilor sunt neclare, deși există mai multe teorii.

Purtătorul de cuvânt al organizaţiei Family First (Familia mai întâi) din Noua Zeelandă a anunţat, într-o declaraţie, că rata avorturilor va continua să scadă atunci când mai mulți oameni vor afla mai multe despre dezvoltarea prenatală.

“Argumentul “Buchetului de celule” care a dus la argumentul de dreapta al avortului este acum doar “știința pământului plat”. Pe măsură ce persoana a învățat mai multe despre biologia dezvoltării prenatale, ea a devenit mai “pro-viață, “, a spus Marina Young, purtătorul de cuvânt al Family First și fondatorul Proiectului Butonilor.

Un alt factor care contribuie la scăderea numărului de avorturi, în conformitate cu Dame Colleen Bayer, directorul național al Family Life International NZ, este opera centrelor de consiliere pentru criza de sarcină. “Femeile trebuie să știe că există un sprijin pentru ele în a aduce copilul pe lume. Ele văd că le putem sprijini, indiferent de circumstanţe, iar acest lucru le dă speranță.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.