Viaţa nu ne aparţine pentru a o curma, susţin canadienii care se opun legiferării suicidului

Adunarea Naţională din Quebec a adoptat, joi, o lege care permite dreptul la suicidul asistat în unele circumstanţe, primind critică din partea avocaţilor pro-life care susţin că viaţa este sacră, raportează Catholic News Agency. „Nu avem niciun drept să ne curmăm vieţile. Vieţile noastre nu ne aparţin. Vieţile noastre sunt un dar de la Dumnezeu”, a declarat Mary Ellen Douglas, organizator naţional al Coaliţiei Campaniei pentru Viaţă Canada, pentru CNA, pe 26 iunie (Christian Telegraph).

via christianconcern.com

via christianconcern.com

“Nu avem niciun drept să ne curmăm propria viaţă sau să luăm viaţa cuiva. Acest lucru încalcă darul Creatorului”, a spus Douglas menţionând că oponenţii proiectului de lege “trebuie să continue a scoate în evidenţă sacralitatea vieţii umane.” Legislatura din Quebec a adoptat Legea 52 printr-o marjă de 94-22. Aceasta permite bolnavilor în stadiu terminal din Quebec care îndură “suferinţa insuportabilă” să solicite asistenţă medicală pentru a se sinucide.

Parlamentarul liberal Christine St-Pierre s-a opus proiectului de lege spunând: “Nu consider că exisă dreptul de a oferi (oricui) puterea să ucidă pe cineva.” Véronique Hivon, din cadrul Partidului Quebecului – un parlamentar care a ajutat la elaborarea proiectului de lege – a declarat: “Pentru mine, a muri cu demnitate înseamnă a muri cu cât mai puţină suferinţă.”

Douglas a menţionat că gruparea sa şi alţi oponenţi ai proiectului de lege “au muncit foarte mult” pentru a evita adoptarea acestei legi. Dumneaei a avertizat că proiectul de lege “deschide uşa spre eutanasia activă” în privinţa celor care se află în stare de inconştienţă sau neputincioşi în a lua o decizie. De asemenea, dumneaei a adus contraargumente împotriva concepţiei că suferinţa justifică suicidal asistat, adăugând că majoritatea catolicilor şi alţi creştini consideră că suferinţa umană are valoare atunci când aceasta este “unită cu suferinţa lui Cristos”.

Episcopii catolici din Quebec au manifestat opoziţie faţă de proiectul de lege. “Uciderea nu înseamnă grijă”, a declarat Arhiepiscopul Pierre-André Fournier de Rimouski, preşedintele Adunării Episcopilor Catolici din Quebec, într-o declaraţie, pe 27 mai. Dumnealui a spus că termenii precum “moarte în demnitate” şi “asistenţă medicală în moarte” sunt înţeleşi greşit şi înseamnă provocarea intenţionată a morţii.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine