Ziua 3, 30 iunie – Bătrânii din rândul musulmanilor

ziua 3În timp ce mă aflam în Yemen la sărbătorirea unei zile de naștere, am fost uimit de respectul pe care cei tineri îl au față de cei mai în vârstă decât ei și față de bătrâni. Au fost mulți oameni în vârstă la petrecerea zilei de naștere, deoarece cea sărbătorită împlinea șaptezeci și șapte de ani. Capii familiei au stat în locurile lor, serviți de copii și de cei tineri. Era clar că părul alb și ridurile sunt un plus aici. Musulmanii sunt învățați să se poarte cu cei bătrâni cu onoare, respect și umilință.
În cultura musulmană, respectul și stima cresc odată cu vârsta. Părinții în vârstă sunt îngrijiți datorită experiențelor lor de viață. Oportunitatea de a avea grijă de nevoile unuia din părinți în ultimii ani de viață este privită ca un dar de la Allah. Deciziile majore se fac, adesea, de cel mai bătrân, capul familiei. Vedem că acest lucru este bun și adevărat în ceea ce privește domeniul spiritual. Depinzând de cel bătrân, întregul trib s-a convertit – atât la creștinism, cât și la islam.
În general, pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, schimbarea devine dificilă. Acest lucru este mult mai valabil pentru musulmani, fie că e vorba  de schimbarea de ideologii sau obiceiuri, tradiții sau felul de a face anumite lucruri.
Nu este o sarcină ușoară pentru un musulman în vârstă să-și lase deoparte credința și practicile de-o viață și să-și pună credința în Hristos. Totuși, toate lucrurile sunt posibile pentru Atotputernicul nostru Domn și Dumnezeu. El poate să lucreze și să schimbe prin puterea Duhului Sfânt. În cazurile în care am văzut capi de familie și bătrâni atinși de Evanghelie, am văzut că întreaga familie Îl acceptă pe Hristos.
Am fost, de asemenea, uimit de faptul că bătrânii din Yemen erau dornici ca eu să mă rog pentru ei. Câțiva au izbucnit în plâns, deși eu m-am rugat în Numele lui Isus. Au fost foarte atinși de faptul că m-am rugat ca ei să aibă înțelepciune pe care să o lase familiei extinse. Rugăciunea mea este ca simțul lor de responsabilitate pentru familie să-i ajute să caute și să găsească Adevărul. Rugați-vă împreună cu mine pentru acest lucru.

În cultura islamică respectul și stima cresc odată cu vârsta.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.