Coreea de Nord: Un turist american a fost arestat și urmează să fie judecat după ce și-a uitat Biblia în camera de hotel

jeffreyfowleUn cetățean american a fost arestat şi trimis în judecată în Coreea de Nord, sub acuzaţia de „săvârșire de acte ostile împotriva statului Coreean”. Jeffrey Fowle, în vârstă de 56 de ani, a fost reținut de autorităţi, după ce, aparent, a lăsat o Biblie în camera lui de hotel în timpul unui circuit prin țară.

Agenţia de Ştiri a Coreei de Nord (controlată de stat) a declarat că investigațiile și declarațiile personale oferite de Fowle au confirmat suspiciunile cu privire la comportamentul lui, deși s-au abținut să ofere alte detalii.

Cu toate acestea, oficialii au confirmat că Fowle, un creștin devotat, a fost investigat pentru acte care sunt „în contradicție cu scopul unei vizite turistice”, deși familia sa din SUA a precizat, în mai multe rânduri, că nu se află în Coreea de Nord în scopuri misionare.

Considerată de marea majoritate ţară atee, Coreea de Nord a fost descrisă de către Eric Foley, co-fondatorul organizaţiei Seul-SUA, o organizaţie dedicată sprijinirii creștinilor „subterani” nord-coreeni, ca „una dintre națiunile cele mai religioase de pe pământ”.

Reverendul Eric Foley explică faptul că Coreea de Nord – care se află de 12 ani la rând în vârful listei de persecuție creștină World Watch List Open Doors – „este o națiune unică… prin faptul că este singura naţiune care a existat vreodată ce are drept temelie denaturarea credinţei creştine”. „Kim Il-Sung (primul președinte al Coreei de Nord, bunicul lui Kim Jong-un) a fost crescut într-un cămin creștin și, ca un rezultat al expunerii sale la credința creștină, a ajuns la concluzia că sistemul închinării creștine – întâlnirea săptămânală a membrilor, devotamentul complet și total pentru divinitate și imnurile creştinilor – ar putea fi adaptate la o religie de stat, care în Coreea de Nord este cunoscută sub numele de Juche. În această religie de stat este esențială venerarea şi preamărirea familiei Kim”, a declarat Eric Foley într-un interviu recent pentru Christianity Today.

Pin urmare, creștinismul este perceput ca o „provocare directă” la ideologia de stat, iar practicarea credinței este ilegală. Cei care se declară a fi creștini sunt condamnaţi la muncă în lagăre de concentrare sau chiar ucişi.

The Independent relatează că „cele mai recente arestări rămân o enigmă pentru Washington, care nu are relații diplomatice cu Coreea de Nord și nici o ambasadă la Pyongyang.

Foto: Reuters
Pentru Știri Creștine, Agenția Kairos

Un comentariu
  1. Poet Paul 12 iulie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.