Studiu: Guvernul Chinei şi al Rusiei, cele mai responsabile pentru distrugeri de biserici

Guvernul chinez, rus şi tajik sunt responsabile de distrugerea a peste o sută de case de închinare în ţările lor, în 2012. Pew Research Center a constatat că cele trei țări, ale căror populații sunt de 1,4 miliarde, 146 milioane și 8 milioane, au fost în top în ceea ce privește numărul de incidente de pagube materiale religioase. Pew a adunat date cu privire la „demolarea de case de cult, precum și confiscarea proprietăţii grupărilor religioase și percheziţiile guvernului asupra caselor de închinare care au dus la pagube materiale” (Christian Post).

Foto: REUTERS/Lang Lang

Foto: REUTERS/Lang Lang

China, care nu are nicio religie de stat, are în prezent o populație creștină minoritară. Conform CIA World Factbook, 52,2% din populație este religioasă neafiliată, 18,2% este budistă și doar 5,1% e creştină. Aceeași sursă, de asemenea, constată că, în conformitate cu datele din 2006, în rândul populației Rusiei, 15-20% este ortodoxă rusă, 10-15% este musulmană, iar 2% aparţine altor culte creştine. Cu toate acestea, se observă că acestea sunt „estimări ale practicii credincioșilor; Rusia are populaţii mari de credincioși nepracticanţi și necredincioși, o moștenire de peste șapte decenii de la regimul sovietic.”

CIA Factbook enumeră datele demografice religioase din Tadjikistan, cu 85% musulmani suniţi, 5% musulmani shia şi alte 10%, în datele informaţionale din 2003. Țările din categoria următoare (cu 10-99 de incidente de deteriorare a bunurilor bisericii, moscheilor, templelor) includ Iran, Arabia Saudită, Indonezia, Azerbaidjan, Siria, Pakistan, Angola, Uzbekistan și Kazahstan.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine