SIRIA: Realităţi cutremurătoare (XVI) – Dragostea acoperă totul, suferă totul

„E cea mai dureroasă poveste pe care am auzit-o până acum”, îmi spune Iosif, unul din băieţii cu care am mers în Iordania. „Am vizitat aseară un sirian şi ne-a spus povestea lui care-i ieşită din comun”.

photo 3„Lucram ca reporter înainte să înceapă războiul, aveam o viaţă bună şi liniştită. Când totul a escaladat din demonstraţii în război şi viaţa mea s-a schimbat. Am fost prins şi dus la anchetă pentru că, din spusele lor, eu ştiam multe şi trebuia să spun tot. Atunci a început dezastrul pentru mine. M-au torturat în fel şi chip, cel mai rău a fost când m-au pus pe scaunul electric.

Mi-au dat şocuri electrice atât de puternice şi dureroase că trupul meu a cedat, partea dreaptă a corpului nici acum nu o mai pot folosi bine, dar mai rău, în timpul şocurilor electrice un dinte mi-a sărit şi a intrat în gât. A fost nevoie de o operaţie ca să-l scoată afară, dar am rămas cu deficienţe de vorbire după asta”, şi vocea lui confirmă spusele lui.

„Dar toate astea nu au fost suficient pentru ei. Au adus-o pe soţia mea şi au necinstit-o în faţa mea”, continua el. „Şi-au bătut joc de ea sub ochii mei şi apoi au omorât-o. Dar nici asta nu a fost suficient, i-au luat şi pe cei doi copii ai noştri şi i-au omorât în faţa mea, m-au distrus.”

M-am îngrozit când am auzit povestea acestui om, cum mai poţi trăi după ce ţi s-au întâmplat asemenea lucruri, cum poţi ca şi tată şi soţ să trăieşti cu gândul că tu, care trebuia să fii protectorul lor, i-ai văzut necinstiţi şi omorâţi în faţa ta fără să poţi face nimic? „Cred că numai Dumnezeu îl mai poate ajuta pe acest bărbat”, i-am zis eu lui Iosif.

„Da”, mi-a răspuns el. Când am vorbit cu el despre dragostea lui Dumnezeu şi iertare, ne-a spus:

„Mie îmi place de Isus, citesc Biblia, dar eu nu pot să devin creştin pentru că asta înseamnă că trebuie să-i iert pe cei ce mi-au distrus viaţa şi eu nu pot să fac asta”. Are dreptate, într-o cultură unde onoarea şi răzbunarea sunt valori superioare iertării nu poate, dar dacă Isus îl va copleşi cu iertarea Lui, şi el va putea copleşi cu iertarea pe cei ce l-au torturat şi i-au omorât familia.

O uşă a iadului a fost deschisă în Siria odată cu începerea războiului şi mii de oameni suferă datorită acestei uşi, dar sunt sute de uşi ale raiului deschise în Siria şi în ţările din jurul Siriei care i-au primit pe refugiaţi, uşi prin care curge dragoste şi o viaţă nouă. Rugaţi-vă pentru acest bărbat să primească vindecarea pe care doar Isus o poate aduce în viaţa lui.

Material realizat pentru ŞtiriCreştine.ro!

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine