Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Deţinuţii ISIS ameninţă cu uciderea pastorului Saeed Abedini

Potrivit Centrului American pentru Lege şi Justiţie (ACLJ), Abedini, un cetăţean american, a reuşit să ia legătura cu membrii familiei sale şi să îi informeze că el se teme pentru viaţa sa. „Aceasta este o evoluţie extrem de periculoasă care pune viaţa pastorului Saeed în mare pericol”, a declarat directorul ACLJ Jay Sekulow. Centrul American pentru Lege şi Justiţie lucrează la eliberarea lui Abedini, după ce acesta a fost condamnat de tribunalul iranian la opt ani de închisoare din cauza credinţei sale creştine (Mohabat News).

saeed-abedini-63625“Cerem preşedintelui Obama şi Secretarului de Stat Kerry să intervină urgent la eliberarea în siguranţă a pastorului Saeed şi să se asigure că acesta este protejat în timpul eliberării sale. Pastorul Saeed, care îşi ispăşeşte al doilea an de închisoare în Iran, trebuie să se întoarcă la familia sa îndată”, a spus Sekulow. Cei doi copii ai pastorului Saeed, Jacob şi Rebekka, au înregistrat o cerere personală rugându-l pe preşedintele Barack Obama să le aducă tatăl acasă.

Abedini se află în închisoarea Rajai Shahr şi a spus că nişte deţinuţi l-au informat că deţinuţii ISIS plănuiesc să îl omoare. Până acum, el se află într-o secţie de pază separată de deţinuţii ISIS. Pastorul creştin a spus că el e nevoit să se bazeze pe protecţia altor deţinuţi şi să se ascundă în celula sa în timpul exerciţiilor zilnice în care deţinuţii se amestecă. Pe 26 septembrie se vor împlini doi ani de când Abedini a fost închis. Să ne rugăm pentru protecţia pastorului Abedini!

Baptiștii din România - Pionierii - Mihai Ciucă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.