Cel mai mare Summit de Pace a Alianței Mondiale a Religiilor, Coreea de Sud

hp_headline-728

În perioada 17-19 septembrie, Heavenly Culture World Peace Restoration of Light (“HWPL”) și Institute for Cultural Diplomacy (“ICD”) vor găzdui summitul „World Alliance for Religions Peace Summit„(Summitul de Pace a Alianței Mondiale a Religilor) în Seul, Coreea de Sud.

Astăzi, lumea noastră se confruntă cu conflicte, multe dintre care provin de la neînțelegeri religioase. Obiectivul summitului este de a defini rolul religiei în crearea păcii. Șefii internaționali ale guvernulelot, președinți ai organizațiilor nonprofit și liderii religiilor vor discuta despre soluții practice pentru reconciliere și vor elabora o rezoluție de pace detaliind un plan de acțiune. Va fi de asemenea și posibilitatea de a vedea spectacole culturale exprimând arta cerească.

Despre HWPL & ICD :
Heavenly Culture World Peace Restoration of Light este o organizație internaționala nonprofit, cu peste 300 de filiale, care lucrează pentru a promova inițiativele de dezvoltare a păcii în artă, cultură, religie și în politica publică. Cel mai notabil este faptul că HWPL a intermediat semnarea unui acord de pace istoric între Biserica Catolică și comunitățile islamice de pe insula Mindanao din Filipine, încheind un conflict de 40 de ani cu pierderi de peste 100.000 de vieți.

Institutul de Diplomație Culturală, fondat în 1999, este o organizație internațională, nu-pentru-profit, organizatie non-guvernamentala. Scopul final este de a promova pacea și stabilitatea globală prin întărirea și susținerea relațiilor interculturale la toate nivelurile.

Și-au confirmat prezența peste 150 000 de participanți dintre care președinții și ex-președinți din mai bine de 52 de țări:

Din partea României o să fie prezent Emil Constantinescu, fostul președinte și Mihai Răzvan Ungureanu, fostul premier. De asemenea o să fie prezent și Claudiu Traian Covaciu, președintele Uniunii Internaționale a Rromilor (IRU) pe Spania, și ministrul religiilor.

Haideți să ne rugăm pentru acest summit!

1 comentariu

  1. macovei 16 septembrie 2014

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.