Bhutan: Doi pastori condamnaţi pentru activităţi creştine

Un tribunal din Bhutan a condamnat, joi, un pastor la aproape patru ani de închisoare din cauza acceptării de fonduri pentru evanghelizare, iar pe un alt pastor la aproape doi ani şi jumătate din cauza organizării unei întâlniri ilegale de închinare, potrivit Morning Star News. “În tot acest timp ei au negat că a fost vorba de un arest din considerent religios, dar, încă din prima zi, totul a avut legătură cu credinţa”, a spus pastorul Tandin Wangyal (Persecution.org).

via infoplease.com

via infoplease.com

Pastorii Wangyal şi M.B. Thapa au fost arestaţi pe 5 martie după ce aceştia au ajuns în satul Khapdani, Dorokha, pentru a putea participa la festivitatea de deschidere a unei fundaţii. Cele două verdicte venite din partea tribunalului din Dorokha, districtul Samtse, l-au condamnat pe Wangyal din cauza acceptării a mai mult de 11,000 de dolari din partea unei organizaţii creştine pentru a răspândi creştinismul în ţara budistă, pe când Thapa a fost condamnat din cauza organizării unei adunări publice fără a avea aprobare prealabilă.

Wangyal a fost eliberat pe cauţiune timp de un an în urma plătirii unei amenzi de 763 de dolari. Totuşi, autorităţile au refuzat să îl elibereze pe pastor din cauza unei probleme cu actele legate de eliberarea sa, dar pentru că Thapa a plătit o amendă mai mare (1,678 de dolari), el a fost scutit să mai rămână în închisoare. Wangyal a fost condamnat în conformitate cu Articolul 71 al Legii privind Organizarea Societăţii Civile din Bhutan, care interzice strângerea de fonduri pentru activităţi “în contradicţie cu legile ţării” şi fără permisiune prealabilă.

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.