Vești de la construcția bisericii copiilor din India

La începutul lui august m-am întors în India însoțită de echipa de la Festivalul ProMisiune. Au fost 6 români, un moldovean și aici ni s-a alăturat o americancă. Am putut face lucruri grozave împreună ajutând în cartiere sărace, în biserici locale, grupuri de casă, ducând Vestea Bună celor săraci, orfani sau bolnavi, propovăduind și cu vorba și cu fapta.

Unul dintre proiectele începute cu ei a fost să construim o cameră în mahala în care să ne desfășurăm mai bine proiectele. Echipa a cărat din greu cărămizi, nisip și ciment pe ulițele înguste . Oamenii s-au adunat curioși. Un preot hindus s-a oprit din drumul lui spre templu:
– Cum de sunteți așa de puternici, a întrebat el?
– Facem asta cu puterea lui Isus, i-au răspuns cei din echipă.
Mai făcusem evanghelizare în acest loc dar oamenii nu erau așa deschiși și priveau suspicioși străinii și Dumnezeul lor nou. Dar acum au început să vină să ne vorbească, să ne invite la ceai și în casele lor ca să ne rugăm pentru ei. Slujirea noastă fizică printre ei a făcut mai mult decât cuvintele.
Nu le-am spus ce construim dar toți au numit camera noastră BISERICA COPIILOR. După câteva zile un grup de oficialități au venit și ne-au spus că autorizația noastră de construcție nu e bună, că au fost greșite măsurătorile. Au vrut să dărâme cei 3 pereți tocmai construiți. Atunci s-a întâplat că toți vecinii și o mulțime de oameni din mahala au sărit să-i oprească: Nu dărâmați Biserica Copiilor! le strigau ei. Străinii au construit-o pentru noi! A doua zi au venit iar și s-a întâmplat același lucru. Așa că oamenii cu autorizațiile s-au întors în birourile lor și ne-au permis să terminăm de construit.

Copiii vin acum în număr mare la lecțiile noastre biblice, chiar dacă nu am terminat de construit. In curand vrem sa incepem acolo si intalniri cu adolescenti si tineri, avem un cuplu de indieni interesati sa se implice. Rugați-vă ca ceea ce află la întâlnirile noastre să îi ajute să stea departe de pornografie, droguri, furturi și alte tentații din mahala și să fie cei care aduc lumina Evangheliei în casele lor pline de idoli confecționați de mâini omenești.

Sumarul constructiei pana acum:
-am prelungit camera de lucrare cu inca 4 metri cu zid din caramida intarit cu stalpi de metal la colturi (e construita pe piatra si nu e posibil sa punem fundatie); am finalizat-o de tencuit si de varuit pe dinafara; am cumparat 2 usi si 2 geamuri; am pus un acoperis provizoriu. Tinerii din echipa noastra au ajutat la carat materiale si la varuit, restul am platit constructori locali. Costuri totale pana acum 2334 Eur.
– lucrari de efectuat in viitor- daramat zidul de mijloc; construit un acoperis pentru intreaga cladire si izolat (acum e tabla simpla fara nici un fel de izolare si ploua din loc in loc sau e cuptor dela soare); tencuit si varut interior; pus gresie, refacut instalatia electrica si cea sanitara, construit o toaleta si o mica bucatarie, construit o camera sus pentru a se muta colega mea (daca ne permite autorizatia); cumparare banci pentru copiii si femeile care vin la program.

Pentru ca mana de lucru aici este foarte scumpa, aproape dublu la costul materialelor, am hotarat sa asteptam 2 tineri din Romania care vin sa ajute in noiembrie si sa terminam cu ajutorul lor. Rugați-vă să putem realiza asta, deoarece avem nevoie de o nouă autorizație și de cel puțin încă 3500 eur pentru asta.

Multumiri tuturor celor care va rugati pentru noi sau ati daruit pentru acest proiect.
In slujba Lui in India,
Dana

 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine