Biserica catolică își schimbă atitudinea față de homosexuali

250px-Pope_Francis_in_March_2013Preoții implicați în pregătirea revizuirii doctrinei catolice, la interpretarea problemelor de căsătorie și familie au solicitat reprezentanților bisericii să adopte o poziție mai conciliantă cu privire la homosexualitate – relatează portalul InVictory.

Într-un raport preliminar emis de către episcopii în cele două săptămâni când s-au adunat la Sinodul de la Vatican, au declarat că homosexualii pot oferi ceva important pentru creștini, cum ar fii „darurile și calitățile lor.”

Autorii raportului nu se opun atitudinii tradiționale negative a bisericii cu privire la căsătoria gay, cu toate acestea, unele organizații LGBT spun despre acest document că este un progres important pentru ca biserica să îi accepte pe homosexuali.

Organizații creștine din aripa conservatoare au numit acest raport un act de „trădare.”

Sinodul, numit de către Papa Francis, pentru a discuta probleme cum ar fi avortul, homosexualitatea și divorțul, și-a început activitatea la 5 octombrie, cu prezența a mai mult de 200 de episcopi.

În raportul publicat luni, apare întrebarea: „Homosexualii au darurile și calitățile pe care le poate oferi comunității creștine … Suntem în măsură să urăm bun venit acestor persoane, garantându-le acestora un loc și o atitudine frățească în comunitățile noastre?”

Potrivit corespondentului BBC la Roma, David Willey, Papa Francis a preferat să se concentreze pe lucrurile pozitive, mai degrabă decât aspectele negative ale sexualității umane, și se pare că a atras de partea sa mulți episcopii care participă la Sinod.

Predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea a numit homosexualitatea o „tulburare naturală.” El a folosit această expresie într-un document emis de Vatican în 1986, când Papa Benedict era încă un consilier teologic al Papei Ioan Paul al II-lea.

După participarea la un festival de tineri catolici din Rio de Janeiro, Papa Francis a declarat reporterilor: „Când întâlnesc o persoana gay, trebuie sa fac diferența între a fi gay și a fi parte dintr-un lobby. Dacă ei [homosexualii] Îl accepta pe Domnul și au bunăvoință, cine sunt eu sa-i judec? Nu ar trebui marginalizați. Nu tendința către homosexualitate este problema, ei sunt frații noștri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.