SUA: Pastori amenințați de guvern cu închisoarea și amenzi dacă refuză să oficieze “căsătoriile gay”

pastor-refuze-casatoria-gayÎn Idaho, SUA,  Donald Knapp, slujitor hirotonit a refuzat să efectueze o ceremonie gay în biserică. Curtea de Apel din Idaho a anulat amendamentul constituțional care definește căsătoria ca uniunea dintre  un bărbat și o femeie, așa că pastorii ar trebui să oficieze căsătorii între persoane de același sex în biserica în care slujesc, ne informează portalul Daily Signal.

Vinerea trecută, un cuplu gay a cerut pastorului Knapp să îi căsătorească. Knapp a spus politicos, că nu poate face așa ceva. Pastorul Knapp acum se confruntă cu o pedeapsă de 180 de zile în închisoare și 1000 dolari amenda pentru fiecare zi în care refuză, să oficieze căsătoria între persoane gay.

“Guvernul nu ar trebui să forțeze slujitorii hirotoniți de a acționa împotriva credinței lor sub amenințarea cu închisoarea și amenzi penale”, a spus avocatul Jeremy Tedesco într-o declarație. “Mulți dintre ei nu au negat faptul că pastorii ar fi obligați să efectueze astfel de ceremonii, care sunt complet în dezacord cu credința, dar asta s-a întâmplat aici”, a adăugat el.

Un comentariu
  1. marius 26 octombrie 2014 Reply

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.