Ucraina și Rusia: Ziua de Rugăciune pentru Orfani

_29621Ziua de Rugăciune pentru Orfani va avea loc pentru a patra oară în Ucraina, în data de 9 noiembrie 2014. Potrivit Alianței „Russia without orphans” (Rusia fără orfani), Ziua de Rugăciune pentru Orfani va avea loc și în Rusia, în aceeași zi. (ChristianTelegraph.com)

În ziua de duminică, 09.11.2014, bisericile din Ucraina se vor axa pe copiii care nu au parte de îngrijirea părintească. Scopul acestei zile de rugăciune este de a aminti oamenilor despre atitudinea lui Dumnezeu față de acești copii și despre găsirea unor modalități prin care să îi ajute. Organizatorii cred că doar o acțiune activă poate împlini porunca lui Dumnezeu de a avea grijă de orfani (Iacov 1 : 27). Principalele evenimente vor avea loc în timpul serviciului de duminică dimineață.

„În această zi, bisericile din Ucraina se vor ruga pentru orfani. Ziua de Rugăciune amintește oamenilor de atitudinea lui Dumnezeu față de orfani, îi inspiră să arate dragoste față de ei și să ajute astfel de copii, precum și să facă tot ce e posibil ca aceștia să aibă o familie. Fiecare biserică locală are libertatea să decidă ce dorește să facă în această zi. În timpul serviciului divin, cineva poate să aducă o rugăciune de mijlocire pentru un orfan sau să prezinte un program de misiune practică a bisericii pentru un  anumit copil. „O biserică-un copil”, spune declarația de pe site-ul Alianței „Ucraina fără orfani”, care este organizator al Zilei de Rugăciune pentru Orfani din Ucraina.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine