Nu te teme ! Dumnezeu e de partea ta !

Joyce și soțul ei, Dave Meyer

Joyce și soțul ei, Dave Meyer

Dumnezeu are un plan minunat pentru viața fiecăruia dintre noi. Ieremia 29 : 11 ne spune: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” Când ne punem credința în Isus ca Salvator al nostru, mergem pe drumul stabilit de Dumnezeu pentru noi.

Trist e că mulți credincioși nu duc viața stabilită de Dumnezeu pentru ei din cauză că se tem. Teama de oameni este o problemă comună care ne face să ne îngrijorăm cu privire la: „Ce vor zice ei de mine ? Ce vor crede despre mine ? Ce vor face dacă eu nu fac ceea ce vor ei să fac ? Dacă mă vor respinge ? Dacă nu mă plac ?”

Fiecare se confruntă cu nesiguranța și teama de respingere și nu e nimic greșit să dorești ca oamenii să te placă, dar când suntem atât de concentrați în a le face oamenilor pe plac, încât teama de a fi respinși și prejudecata ne controlează deciziile, atunci suntem controlați de teama de oameni. Putem învăța cum să nu ne mai temem de reacțiile oamenilor și să fim liberi în Hristos !

Ce înseamnă să fii curajos ?

E important să înțelegem ce înseamnă să trăim în mod curajos. Aceasta nu înseamnă că nu ne va mai fi teamă vreodată, pentru că, adevărul e că nu vom scăpa vreodată de frică în totalitate. Însă, asta nu va însemna că nu vom putea face ceea ce trebuie să facem prin Hristos care ne dă putere. Filipeni 4:13 – „Pot totul în Hristos, care ne întărește !”

Dumnezeu vrea ca noi să facem lucruri minunate și uneori ne va scoate din zona noastră de confort și ne va cere să umblăm prin credință pentru a face acele lucruri mărețe. Acum nu vorbesc despre a face alegeri greșite sau lucruri periculoase pentru că vrem să arătăm că nu ne mai este teamă. Să trăiești în mod curajos înseamnă să fii îndrăzneț și să îți asumi riscuri în loc să faci doar ceea ce ți se pare „sigur”.

Strategia de a birui frica

Singura cale de a birui frica este să te confrunți cu asta… să continui să mergi înainte cu Dumnezeu în timp ce dușmanul fricii încearcă să te tragă înapoi. Amintiți-vă că „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă.” 2 Timotei 1 : 7

Când vă chinuiți să faceți ceea ce știți că Dumnezeu vrea ca să faceți, îndreptați-vă spre Cuvânt pentru încurajare. Iată câteva versete puternice pe care le puteți folosi ca să biruiți frica:

Isaia 41 : 10 ne spune: „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare”

Psalmul 118 : 6: „Domnul este de partea mea, nu mă tem de nimic: ce pot să-mi facă nişte oameni?”

Psalmul 27 : 1: „Domnul este lumina şi mântuirea mea: de cine să mă tem? Domnul este sprijinitorul vieţii mele: de cine să-mi fie frică?”

Romani 8 : 31, 32: „Deci ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră? El, care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile?”

Biblia are putere pentru a vă elibera de frică ! Faceți-vă timp pentru a studia aceste versete și rugați-vă ca Dumnezeu să vă ajute să trăiți în mod curajos. Nimic nu e mai frumos decât să fiți persoana care Dumnezeu vrea să fiți ”

de Joyce Meyer

joycemeyer.org

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine