Ce simt israelienii după cel mai cumplit atac terorist din ultimii ani?

jd_54_palestinieni_03Președintele Israelului Reuven Rivlin spunea că, ținând cont de ultimele atacuri teroriste, Israelul s-ar putea afla în pragul celei de-a treia intifade. Julie Stahl a întrebat oamenii de pe stradă ce părere au ei despre situația curentă.

E o situație foarte tristă. Interacționez mult atât cu israelieni cât și cu palestinieni și e foarte trist ce s-a întâmplat”, a afirmat o locuitoare a Ierusalimului.

Islamicii fanatici se ridică împotriva Israelului printr-un război religios”, a afirmat un locuitor al Ierusalimului.

jd 54 palestinieni 01Julie Stahl i-a întrebat pe mai mulți trecători dacă cred că Israelul se află în pragul celei de-a treia intifade. Răspunsurile au fost diferite… Unii au spus că nu va fi la același nivel ca și ultima. Alții cred că lucrurile se vor liniști cumva. Alții cred că e posibil, dar s-ar putea să mai continue puțin. Oamenii sunt foarte îngrijorați din cauza situației, din cauza creșterii antisemitismului la nivel mondial, mai ales în cazul mediei. Aceasta scria despre palestinienii uciși într-o sinagogă, în loc să spună adevărul că a fost un atac terorist asupra unor evrei nevinovați. Oamenii recunosc că este o situație neplăcută, dar nu se tem deoarece lucrurile au fluctuat tot timpul în Ierusalim. De fiecare dată când se aud ambulanțe sau elicoptere, oamenii se întristează.

jd 54 palestinieni 02Evreii știu că Dumnezeu i-a adus înapoi în țara și nu le este frică. Celor mai mulți nu le este frică. Locuitorii spun că Guvernul Israelului nu se implică suficient:

Cred că ar putea face mult mai mult pentru a-și apăra cetățenii. Guvernul ar trebui să crească siguranța cetățenilor.

De asemenea, oamenii cred că este un război între islamism și iudaism, sau între islamism și creștinism:

Da, cred că e și asta, fiindcă există o legătură religioasă între palestinienii extremiști de aici și cei din țările arabe.

Președintele Obama se implică, doar că vede lucrurile greșit. Cred că foarte mulți israelieni observă că acest președinte nu este prietenul nostru, că nu putem avea încredere în el. Cred că din cauza asta, Guvernul Americii are probleme cu SIIL, atât aici în Israel, cât și în Orientul Mijlociu”, a afirmat un locuitor al Ierusalimului.

Stire difuzata in Jerusalem Dateline 54 – noiembrie 2014 – ultimele stiri despre Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despre-israel

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.