Meditații pentru femei – Gigi Graham Tchividjian: Până și aceasta, Doamne ?

2014-Religious-Travel-Planning-GuideRomani 12 : 11, 16„În sârguinţă, fiţi fără preget. Fiţi plini de râvnă cu duhul. Slujiţi Domnului. Aveţi aceleaşi simţăminte unii faţă de alţii. Nu umblaţi după lucrurile înalte, ci rămâneţi la cele smerite. Să nu vă socotiţi singuri înţelepţi.”

Deși cu o seară înainte mă culcasem foarte târziu, iar peste noapte a trebuit să îl liniștesc pe mezinul nostru, am reușit totuși să pregătesc la timp micul dejun pentru întreaga familie, să îi trimit pe cei șase copii ai noștri la școală și să strâng masa – toate acestea înainte de a mă îndrepta spre baie.

Când am ajuns în sfârșit și acolo, am înlemnit în pragul ușii privind uluită mormanul de rufe murdare. Nu spălasem ieri de trei ori cu mașina de spălat ? Fără să vreau, ochii mi s-au umplut de lacrimi. Le-am șters pe furiș, parcă rușinându-mă de mine însămi; apoi am pornit prima tură cu rufe murdare la mașină.

Au urmat celelalte treburi gospodărești, dereticatul prin casă, împăturirea ziarelor, strângerea paharelor, a cănilor și farfuriilor rămase de cu seară în sufragerie. Nu mult după aceea mă găseam din nou în baie, frecând vana. Din nou m-am trezit că mi se împăienjenesc ochii. Pur și simplu eram frustrată de soarta mea de gospodină în casă: în fiecare zi același teatru ! Îmi părea rău să spăl hainele pe care numai cu o zi înainte le împăturisem curate de pe sârmă și le aranjasem cu grijă în dulap; să spăl și să pun la loc vasele, ca nu după mult timp să le scot din nou din dulap și să pun masa; să stau ore în șir lângă aragaz pregătind mâncarea, care apoi era înghițită în câteva minute….

Iată-mă cu buretele și praful de curățat în mână, stând în mijlocul băii, în timp ce lacrimile mi se rostogoleau nestăpânite pe obraz. Plângeam, îmi suflam nasul și mă rugam – toate în același timp.

Însă atunci a intervenit plin de blândețe și dragoste Dumnezeu, printr-un verset biblic: „Atunci când ai făcut așa ceva unuia dintre cei mai neînsemnați frați ai Mei, Mie Mi-ai făcut” (Matei 25 : 40).

– Chiar și ce fac aici, Doamne ?

– Mai ales, mi-a șoptit El. Cine altcineva ar face toate acestea pentru Mine ? Prin toate aceste lucruri mici, tu Mă slujești pe Mine !

Ușurată și mângâiată, mi-am șters lacrimile și cu puteri noi m-am apucat să frec vana mai departe.

Un articol de Gigi Graham Tchividjian, fiica cea mai mare a lui Billy si Ruth Graham. Este sotia psihologului Stephan Tchividjian, mamă a șapte copii si bunica a trei nepoti. A scris patru carti și vorbeste la intalnirile femeilor din intreaga America.

Foto: http://religioustravelplanningguide.com

Sursa: „Femeile Îl întâlnesc pe Dumnezeu”, Noul Testament cu meditații scrise de femei pentru femei

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine