Doar Dumnezeu poate salva mediul înconjurător, spun niște oameni de știință

contaminacion-ambientalDoi dintre cei mai mari oameni de știință din lume au făcut un apel fără precedent către liderii religioși, insistând că numai prin Dumnezeu poate salva mediul înconjurător, conform ziarului The Independent.

Într-un articol publicat în revista Science, Partha Dasgupta de Universitatea din Cambridge si Veerabhadran Ramanathan de la Universitatea din California, au făcut o pledoarie pasionată pentru ajutor pentru a opri efectele „potențial catastrofale” a ceea ce numesc ei „abuz continu de resurse naturale ale planetei „.

Experții susțin că relația dintre ființele umane și a resurselor naturale „este la o răscruce de drumuri”. Consumul nesustenabil, presiunea populației, sărăcia și degradarea mediului sunt strâns legate, dar acest lucru nu este luat în considerare de către economiști, și nici de către guvernele naționale pentru care creșterea PIB-ului prevalează asupra protecției mediului în politicile lor.

Naomi Oreskes, profesor de istorie a științei la Universitatea Harvard, a declarat că acest apel a fost o evoluție remarcabilă în lumea științei climatice.

„Acesta este un moment definitoriu. De 20 de ani, oamenii de stiinta au fost reticenți în a vorbi despre nevoia de a schimba un obicei, de teama de a fi etichetat drept „politic” și reticenți în a aborda dimensiunile morale ale schimbărilor climatice pentru teama de a fi etichetat „neștiințific”, „, a spus Oreskes.

DR. Dasgupta a spus: „Religia are acces la rețelele de la toate nivelurile într-un mod în care oamenii de știință nu o fac, și de asta facem apel la ei pentru a ajuta la rezolvarea problemelor comune în urmărirea unui bun comun.”

Scrie un comentariu

Adaugă comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine