Franţa: Evanghelicii plantează câte o Biserică nouă la fiecare 10 zile

DSC_5293

Aproape 1600 de comunităţi au fost plantate din 1970. Deja 2/3 din toţi protestanţii practicanţi din Franţa sunt Evanghelici, anunţă Baptist.org.md

Un nou studiu făcut de misiologistul şi păstorul Daniel Liechti pentru Consiliul Naţional al Evanghelicilor Francezi (CNEF) arată ce a fost un subiect de conversaţie printre evanghelicii europeni din ultimii ani: bisericile cu o identitate biblică clară cresc în Franţa.

“Din 1970, aproape 1600 de biserici locale adiţionale au fost plantate în Franţa. De curând, numărul se ridică la 2440, în 2184 de oraşe”, conform studiului, actualizat cu informaţii pentru 2015.

Comunitatea evanghelică reprezintă 1/3 dintre protestanţii din ţară la moment şi 2/3 dintre credincioşii practicanţi protestanţi. “Numărul evanghelicilor este de zece ori mai mare acum decât în 1965”. Acum “o biserică este plantată la fiecare 10 zile”.

Pentru a fi siguri că informaţia nu supra-reprezintă mărimea mişcărilor evanghelice, acest studiu a identificat ca biserici locale doar “acelea care sunt destul de structurate ca să ofere servicii de sfârşit de săptămână cel puţin de trei ori pe lună”.

54c78318a83b5_COvertureterritoire420

În acest moment, este posibil de a găsi o biserică evanghelică la o distanţă de 30 minute cu maşina în 87% din suprafaţa Franţei. Dacă reducem timpul de călătorie la 15 minute, 42% dintre cetăţenii francezi au o biserică evanghelică la acea distanţă. Conform studiului, Adunările Lui Dumnezeu (414 biserici), Misiunea Evanghelică a Ţiganilor (220 biserici), Federaţia Baptistă (120 biserici) şi Adunarea Fraţilor (103) sunt cele mai extinse denominaţii din ţară.

NOTĂ: Pentru cei care cunoaşteţi limba franceză, puteţi vedea întreg studiul AICI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.