Creştinii şi evreii mesianici trimit ajutor umanitar de urgenţă evreilor din Ucraina

IFCJ

Parteneriatul Internaţional al Creştinilor şi Evreilor (PICE) a anunţat că trimite 650 000 $ ajutor de urgenţă pentru asistenţa evreilor săraci şi relocaţi din oraşele din estul Ucrainei, de sub asediul grupărilor rebele susţinute de guvernul rus, relatează Algemeiner.com

„Primim noutăţi îngrijorătoare constant; rugăciunile noastre sunt cu cei în nevoie. Vom face tot ce ne stă în putere să ne asigurăm că nici un evreu nu va fi lăsat fără casă, nu va fi flămând şi nu va fi împiedicat în a emigra acasă în Israel”, spune Rabbi Yechiel Eckstein, fondatorul şi preşedintele PICE.

Aproape 5000 de oameni au fost omorâţi în lupta dintre guvernul ucrainean susţinut de vest şi rebelii pro-ruşi susţinuţi de Moscova. Negocieri recente dintre Rusia şi Vest au eşuat în rezolvarea conflictului şi oprirea luptelor.

Conform PICE, ajutorul umanitar de urgenţă va asigura trei luni de medicamente, alimente, furnituri pentru cantine şi securitate pentru sinagogi şi instituţii evreieşti din oraşele ucrainene unde se duc luptele: Doneţk, Lugansk şi Mariupol.

Adiţional, fondurile vor acoperi temporar costurile pentru adăpostul evreilor care fug de violenţă şi va creşte suportul pe care PICE îl aduce la 23 de rabinini din Ucraina care susţin comunitatea evreiască de acolo. În total, PICE a acordat aproape 10 mil $ ajutor evreilor din Ucraina de la începutul luptelor cu peste un an în urmă.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine