HWPL: Un alt eveniment interconfesional, menit să aducă pacea între religii

4. Full shot of Attendants of WARP Office in  ElSalvadorLiderii religioși din Tijuana și San Diego dărâmă frontierele în studiul interconfesional al Scripturii pentru pace

Reprezentanții religioși islamiști, creștini și catolici s-au adunat în data de 7 feburarie la Biblioteca Benito Juarez, în apropiere de Palatul Municipal din Tijuana, pentru a discuta despre nevoia pentru o înțelegere scripturală interconfesională pentru pace. Evenimentul a fost găzduit de Heavenly Culture, World Peace and Restoration of Light (HWPL) – Cultură Cerească, Pace Mondială și Restaurarea Luminii.

Obiectivul Alianței Mondiale pentru Pacea între Religii este acela de a-i aduce împreună pe liderii religioși ca să devină unul prin înțelegerea a ceea ce face ca Scripturile și religiile să devină plauzibile. Dialogul marchează primul program de la înființarea Sediului Alianței Mondiale pentru Pace între Religii în Tijuana, Mexic. Evenimentul a coincis cu deschiderea sediilor regionale HWPL în El Salvador și Australia.

„Am dorit să oferim liderilor religioși și tinerilor oportunitatea de a compara și contrasta versetele din diferite religii, ca să putem fi uniți pe caracterul comun al scopului real al unei religii. Când suntem de-acord cu aceste lucruri comune, atunci avem pace”, a declarat Ismael Garcia, reprezentant HWPL și lider al evenimentului.

Această mișcare este o continuare a acordului Alianței Mondiale pentru Pacea între Religii. Acordul cu privire la dialogul interconfesional a fost semnat de 700 de lideri religioși la Summitul Alianței organizat anul trecut în luna septembrie. Împreună, aceștia au declarat: „Vom face tot ce ne stă în puteri pentru a pune capăt tuturor războaielor de pe acest pământ pentru a stabili pacea mondială, potrivit cu voia Creatorului, Dumnezeu, prin unitatea religiilor.”

Material trimis de echipa Press and Media Liaison (HWPL)

Este bine să ne rugăm pentru pace și unitate între oamenii de pe întreg pământul, însă să nu uităm că suntem chemați să trăim în pace cu toți oamenii din lume, dar să nu fim ca lumea.

 

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine