Netanyahu cheamă la o migrare masivă a evreilor în Israel

54e2739cd8bd5_israelGPremierul israelian îndeamnă evreii să ’’vină acasă’’ după atacul mortal din sinagoga din Copenhaga, ne informează portalul EvangelicalFocus.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a chemat la o migrare masivă a evreilor europeni spre Israel, după focurile de armă de la o sinagogă din Copenhaga unde un evreu danez a fost ucis. Netanyahu a spus că duminică guvernul va discuta un plan de 46 milioane de dolari să încurajeze imigrarea evreilor din Franţa, Belgia şi Ucraina.

„Acest val de atacuri probabil va continua”, a spus Netanyahu la începutul unei şedinţe de cabinet. „Evreii merită securitate în orice ţară, dar le spunem fraţilor şi surorilor noştri evrei că Israel este casa voastră”.

În două atacuri din aceste sfârşit de săptămână un bărbat a fost ucis şi doi ofiţeri de poliţie au fost răniţi la o sinagogă din Copenhaga, iar în nordul oraşului, la o cafenea, alt bărbat a fost ucis şi trei ofiţeri de poliţie răniţi.  Comunitatea evreiască din Danemarca a identificat victima de la sinagogă: un bărbat evreu de 37 ani, Dan Uzan, care era gardian la o clădire în timpul unei ceremonii, când a fost împuşcat mortal la ora 1 a.m. timpul local sâmbătă dimineaţa.

Jair Melchior, rabinul superior al Danemarcei, a spus că este dezamăgit de apelul lui Netanyahu la imigrare din urma atacului. „Teroarea nu este un motiv să ne mutăm în Israel”, a declarat acesta.

Care e părerea ta?

Adaugă comentariu

Abonează-te la buletinul nostru de
știri creștine